دستور پخت لازانیا ایتالیایی به سبک رستوران

نویسنده: تیم تحریریه گلها

فروردین 30, 1403

بدون پاسخ

لازانیا

لازانیا یکی از شاهکارهای آشپزی ایتالیایی است که با لایه های پاستا، سس گوجه فرنگی غلیظ، پنیر پیتزا و گوشت چرخ کرده، ترکیب فوق العاده ای از عطر و طعم های مختلف را خلق می‌کند. این غذای محبوب می‌تواند گزینه ایده آلی در انتخاب وعده غذایی برای مهمانی و دورهمی هایتان باشد. چرا که طعم بی نظیر لازانیا متناسب با هر سلیقه بوده و افراد از چشیدن آن نهایت لذت را می‌برند. در ادامه این متن قصد داریم طرز تهیه لازانیا ایتالیایی را به روش رستورانی به شما آموزش دهیم تا بتوانید تجربه عالی از پخت این غذای ایتالیایی محبوب به دست آورید.

مواد لازم برای تهیه لازانیا (4 نفر)
ورق لازانیا 500 گرم
گوشت چرخ کرده 500 گرم
رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
پوره گوجه فرنگی 500 گرم
پیاز خرد شده 1 عدد
سیر رنده شده 1 حبه (در صورت تمایل)
پنیر پیتزا 400 گرم
قارچ 500 گرم
فلفل دلمه ای 2 عدد
آب لیمو تازه 1 قاشق غذا خوری
آویشن 1 قاشق غذاخوری
ادویه مخصوص لازانیا و پیتزا (گلها) به میزان لازم
جعفری خرد شده 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه و دانه رازیانه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی
آرد سفید 2 قاشق غذاخوری
کره 50 گرم
شیر 2 لیوان

مواد اولیه لازانیا

مراحل پخت لازانیا ایتالیایی

مرحله 1

در وهله اول برای تهیه لازانیای خوش طعم و بو، پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید. سپس بر روی یک تابه مناسب بریزید و به آن روغن اضافه کنید. به خوبی پیاز ها را تفت دهید تا سبک و شیشه ای شوند.

مرحله 2

حالا گوشت چرخ کرده را به همراه نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دانه رازیانه را به تابه اضافه کرده و محتویات تابه را به خوبی تفت دهید تا گوشت کاملا پخته شود. بعد از تفت دادن گوشت فلفل دلمه ای های خرد شده را به تابه اضافه کنید.

تفت دادن گوشت

مرحله 3

برای چند دقیقه فلفل دلمه ای را به همراه مواد داخل تابه تفت دهید و سپس قارچ های خرد شده را با یک قاشق غذاخوری آب لیمو تازه به تابه اضافه کنید. مواد را تفت دهید و این کار را تا جایی ادامه دهید که قارچ ها آب بیندازند و سرخ شوند.

مرحله 4

در این مرحله مواد را در یک طرف تابه قرار دهید و 3 قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی به ظرف اضافه کنید و آن را در گوشه ای از تابه تفت دهید تا طعم خام رب از بین برود و کاملا سرخ شود. در آخر رب را با مابقی محتویات درون تابه مخلوط کنید و سپس پوره گوجه فرنگی را به همراه 2 قاشق جعفری خرد شده به آن بی‌افزایید.

مرحله 5

درب ماهیتابه را بگذارید تا پوره گوجه فرنگی به همراه سایر مواد لازانیا در ماهیتابه پخته شود. در انتها برای خوش عطر و طعم کردن لازانیا، به مقدار لازم از ادویه لازانیا و پیتزا گلها استفاده کنید. حالا نوبت به آن رسیده تا در این حین سس بشامل را آماده کنید. برای این منظور کافی است تا آرد را درون یک قابلمه کوچک ریخته و آن را تفت دهید تا بوی خام آرد گرفته شود.

مرحله 6

سپس کره را به تابه اضافه کنید و به همراه آرد تفت دهید تا مواد به طور کامل با هم یکدست شوند. در این حین شیر را به محتویات درون قابلمه اضافه کنید و مدام سس بشامل را هم بزندید تا آرد یکدست شده و از گلوله شدن آن جلوگیری شود.

مرحله 7

تا زمانی که غلظت سس بشامل شبیه به بافت فرنی شود، هم زدن را ادامه دهید. بعد از تهیه سس بشامل و پخت مواد لازانیا، آنها را از روی حرارت بردارید تا خنک شوند. در همین حین ورقه های لازانیا را در یک قابلمه آب گذاشته و آن را طبق دستورالعمل لازانیا، به مدت 5 تا 10 دقیقه بجوشانید. بهتر است برای این کار ورقه های لازانیا را یکی یکی درون قابلمه بریزید تا زمانی که نرم شدند به یک دیگر نچسبند.

لازانیا آبکش شده

مرحله 8

سپس فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید و اجازه دهید به طور کامل فضای داخل فر گرم شود. حالا نوبت به آن رسیده تا ورقه های لازانیا را در ظرف مناسب قرار دهید و سطح آن را با مواد لازانیا، سس بشامل و پنیر پیتزا پر کرده و آویشن را اضافه کنید. همین کار را در ادامه به صورت لایه لایه ادامه دهید.

مرحله 9

لایه آخر لازانیا را پنیر پیتزا بپوشانید و ظرف را به مدت نیم ساعت درون فر بگذارید تا لازانیا ایتالیایی شما حاضر شود. حالا لازانیا را از فر بیرون آورده و آن را برش دهید.

لازانیا پخته شده

نوش جان!

لازانیا برای افراد گیاهخوار

در صورتی که گیاهخوار باشید می‌توانید برای تهیه لازانیا بدون گوشت از دستوالعمل های گیاهی مختلفی استفاده کنید. شما می‌توانید به جای گوشت چرخ کرده در لازانیا، از سویا استفاده کنید. همچنین برای تهیه سس بشامل گیاهی، استفاده از شیر گیاهی برای شما می‌تواند جایگزین مناسبی باشد.

پخت لازانیا بدون فر

اگر در خانه فر ندارید می‌توانید برای تهیه لازانیا بدون فر از قابلمه یا ماهیتابه دو طرفه استفاده کنید. در صورتی که از ماهیتابه دو طرفه برای پخت لازانیا استفاده می‌کنید، توصیه می‌شود در کف ظرف، سیب زمینی بریزید تا از خشک شدن ورقه های لازانیا جلوگیری شود.

سوالات متداول

برای آنکه ورقه های لازانیا شما به رنگ زرد تیره تر دیده شود، بهتر است در زمان پخت ورقه های لازانیا کمی زردچوبه به قابلمه آب جوش اضافه کنید.
بهترین حالت پخت لازانیا استفاده از گوشت چرخ کرده است. با این حال برخی از افراد ترجیح می‌دهند از گوشت ریش ریش شده استفاده کنند.
برای اینکه بتوانید یک لازانیا بدون گوشت بپزید می‌توانید سویا را جایگزین آن کنید. همچنین برخی از افراد ترجیح می‌دهند در پخت لازانیا از سبزیجات استفاده کنند مانند لازانیا اسفناج و قارچ، لازانیا بادمجان و کدو و ...

مقالات مرتبط

طرز تهیه استانبولی با رب

طرز تهیه استانبولی پلو با سیب زمینی

استانبولی پلو ترکیبی از برنج، سیب زمینی سرخ شده و پیاز و رب است که یک غذای گیاهی و خوشمزه،

تزیین انار شب یلدا

۳۰ ایده برای تزیین انار شب یلدا

هر ساله با نزدیک شدن به بلندترین شب سال، یعنی شب یلدا، که یکی از مراسمات باستانی و بسیار دلنشین

طرز تهیه سالاد لبو

طرز تهیه سالاد لبو + ۶ نوع سس مخصوص

لبو با رنگ قرمز زیبا و خاص و خواص بی‌نظیرش، همیشه یکی از محبوب‌ترین مواد خوراکی در آشپزی ایرانی بوده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

کاربران عزیزی که پیش تر در سایت ثبت نام کرده‌اند، لطفا یکبار از طریق فراموشی رمز عبور، رمز خود را بازیابی و سپس وارد شوند.

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من