دستور پخت قیمه نثار اصیل قزوینی

اشتراک گذاری:

قیمه نثار قزوینی یک وعده غذایی اصیل و اعیانی در شهر قزوین است که برخلاف تصور بسیاری از افراد، هیچ اثری از قیمه در این غذا نبوده و با مرصع پلو و آجیل پلو هم تفاوت‌هایی دارد. در دستور پخت قیمه نثار حرفه ای ترکیبی از انواع خلال‌های پسته و بادام، پلو و  گوشت قیمه‌ای بوده و  یک وعده غذای مقوی و اصیل به شمار می‌رود.

اگر می‌خواهید طرز تهیه خورشت قیمه نثار را یاد بگیرید، در این دستور پخت از آشپزخانه گلها همراه ما باشید تا تنها در ۹ مرحله یک قیمه نثار حرفه ای و خوشمزه درست کنید.

مواد لازم برای پخت قیمه نثار برای ۴ نفر

مواد لازم
گوشت قیمه‌ای ۳۰۰ گرم
پیاز سفید درشت ۱ عدد
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق سوپ خوری
برنج ۳ الی ۴ پیمانه
آب ۴ لیوان
خلال بادام ۱ قاشق سوپ خوری
خلال پسته ۱ قاشق سوپ خوری
خلال پوست پرتقال یا نارنج به میزان لازم
زرشک ۱۰۰ گرم
گلاب ۲ پیمانه
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
شکر ۱ قاشق چای خوری
هل ۲ تا ۳ عدد
چوب دارچین ۱ تا ۲ عدد
فلفل سیاه و زردچوبه قاشق چایخوری
نمک به مقدار لازم
کره یا روغن ۱۰۰ گرم

 طرز تهیه مرحله به مرحله قیمه نثار

مرحله اول: خیس کردن برنج و خلال‌ها

پیش از اینکه دست به سرخ کردن پیاز و گوشت‌ها بزنید، ابتدا برنج خود را پاک کنید. سپس آن را داخل آب خیس کنید و اجازه دهید تا برای ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت خیس بخورد. سپس خلال پسته و بادام را در مقداری گلاب بریزید و کنار بگذارید. همچنین خلال پوست پرتقال یا نارنج را داخل آب بریزید و کنار بگذارید.

حواستان باشد که در طول آشپزی خود، هر از گاهی آب خلال پوست پرتقال یا نارنج را عوض کنید تا تلخی آن از بین برود.

مرحله دوم: خرد کردن و سرخ کردن پیازها

در این مرحله پیاز خود را پوست بکنید و بر روی یک تخت آشپزی، نگینی خرد کنید. سپس قابلمه را روی گاز قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید. بعد از داغ شدن روغن پیاز را اضافه کنید و با حرارت ملایم تفت دهید. سرخ کردن پیاز را تا جایی ادامه دهید که کمی طلایی شود (پیاز نباید کامل سرخ شود).

پیاز سرخ شده برای فسنجان

مرحله سوم: تفت دادن گوشت به همراه پیاز و ادویه‌ها

بعد از طلایی شدن پیاز مقدار کمی (نوک قاشق چای خوری) به آن زردچوبه اضافه کنید و سپس گوشت‌ها را داخل قابلمه بریزید. بعد از آنکه گوشت تغییر رنگ داد فلفل سیاه، یک عدد چوب دارچین و زردچوبه را به آن اضافه کنید و هم بزنید.

تفت دادن گوشت با ادویه و پیاز

مرحله چهارم: تفت دادن رب به همراه گوشت و پیاز

در این مرحله یک تابه کوچک بردارید و ۱ قاشق سوپ خوری رب گوجه فرنگی را به همراه مقداری روغن تفت دهید. این کار باعث می‌شود تا خامی رب گرفته شود و بتواند بهتر در پلو رنگ باز کند. سپس رب تفت داده شده را به قابلمه گوشت و پیاز اضافه کنید و هم بزنید.

بعد از اضافه کردن رب، دانه‌های هل را با دست فشار دهید تا باز شوند و سپس آن‌ها را به گوشت اضافه کنید. برای خوش طعم کردن گوشت و سس آن، مقداری زعفران دم کرده هم اضافه کنید.

در نهایت مقداری آب جوش را داخل قابلمه بریزید و در آن را ببندید و اجازه دهید تا به مدت ۱ الی ۲ ساعت به خوبی بپزد و سس به خورد گوشت برود. بعد از آنکه سس داخل قابلمه قل زد، حرارت را کم کنید و مقداری نمک را به گوشت اضافه کنید.

مرحله پنجم: آبکش کردن و دم کردن برنج

در دستور پخت قیمه نثار از برنج آبکش شده و دم کشیده استفاده می‌شود. برای همین منظور می‌توانید یک قابلمه را به همراه ۴ تا ۵ لیوان آب (۱ لیوان بیشتر از پیمانه‌های برنج) روی حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد. بعد از جوشیدن آب، برنج خیس خورده را ۲ الی ۳ مرتبه با آب ولرم شستشو دهید و به آب جوش داخل قابمله اضافه کنید و مقداری روغن و نمک را داخل آن بریزید. بعد از آنکه برنج کمی پخت (در حدی که برنج دون و کمی زنده باشد)، آن را آبکش کنید.

آبکش کردن برنج

مرحله ششم: دم کردن پلو

در مرحله ششم دستور پخت پلوی قیمه نثار، یک قابلمه را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید. سپس مقداری سیب زمینی ورقه ورقه شده یا نان لواش را در کف قابلمه قرار دهید و اجازه دهید تا به مدت ۱الی ۲ دقیقه سرخ شود. در نهایت پلوی آبکش شده را روی ته دیگ بریزید و اجازه دهید تا به مدت ۳۰ الی ۴۵ دقیقه (بسته به نوع برنج) دم بکشد.

همچنبن بخوانید: رمز و رازهای پخت خورش قیمه مجلسی!

مرحله هفتم: تفت دادن و جوشاندن خلال‌ها

خلال‌های بادام و پسته‌ای که در گلاب خیس خوردند را آبکش کنید و در یک تابه کوچک، روی گاز و با حرارت ملایم به همراه مقداری روغن یا کره تفت دهید. تفت دادن خلال پسته و بادام را تا به مدت ۲ الی ۳ دقیقه ادامه دهید که خلال‌ها کمی ترد شوند. اما آن‌ها را سرخ و طلایی نکنید!

تفت دادن خلال بادام و پسته

خلال‌های پوست پرتقال یا نارنج را هم آبکش کنید و ۲ تا ۳ بار بجوشانید تا تلخی آن گرفته شود.

 

مرحله هشتم: تفت دادن زرشک

در این مرحله مقداری روغن را داخل تابه بریزید و بر روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس زرشک را به آن اضافه کنید و تفت دهید. قبل از اینکه زرشک بسوزد یا طلایی شود، شکر را به آن اضافه کنید و هم بزنید. بعد از حل شدن شکر در داخل زرشک، زیر آن را خاموش کنید.

تفت دادن زرشک

 

مرحله نهم: سرو قیمه نثار

در آخرین مرحله از دستور پخت قیمه نثار اصیل و خوشمزه، قبل از سرو پلو و مخلفات مقداری کرده به پلو اضافه کنید. سپس یک دیس پلو خوری بردارید و داخل پلوی دم کشیده را داخل آن بریزید و روی پلو را با مخلفات گوشت، خلال پسته و بادام و برنج زعفرانی و زرشک تزئین کنید.

همچنین می‌توانید برای سرو قیمه نثار، پلو را لایه لایه بریزید و بین هر لایه مخلوطی از گوشت، زرشک، پلو زعفرانی و خلال‌ها را اضافه کنید و ته دیگ نان و سیب زمینی را روی برنج بریزید.

قیمه نثار اصیل قزوینی را می‌توانید به همراه سالاد شیرازی، ماست و خیار و نعنا یا سبزی خوردن تازه میل کنید.

۶ ترفند طلایی برای طرز تهیه قیمه نثار خوشمزه و مجلسی

  1. گوشت را روی شعله گاز متوسط تفت بدهید. چرا که اگر شعله زیاد باشد گوشت سفت می‌شود و اگر کم باشد گوشت خونابه می‌اندازد و در نهایت سفت می‎شود.
  2. حین تفت دادن تکه‌های گوشت اجازه ندهید که این تکه‌ها روی هم بیفتند تا کامل سرخ شوند و بوی زهم آن‌ها گرفته شود.
  3. برای تزئین و مزه دادن به قهمه نثار نباید از خلال پوست پرتقال یا نارنج زیادی استفاده کنید که مزه غذا را تلخ کند.
  4. مقدار آبی که روی گوشت می‌ریزید نباید زیاد یا خیلی کم باشد تا گوشت خام بماند یا زیاد از حد پخته شود.
  5. خیساندن خلال پسته و بادام در داخل گلاب باعث نرم شدن خلال و عطر و طعم بهتر آن می‌شود.
  6. در دستور پخت قیمه نثار مجلسی برای مهمان بهتر است تا گوشت قیمه‌ای خود را ریز خرد نکنید.

مقالات مرتبط

گندم پرک چند کالری دارد

کالری گندم پرک چقدر است؟

آیا به دنبال یک صبحانه سالم، خوشمزه و در عین حال کم‌کالری هستید؟ گندم پرک (Wheat flakes) یکی از گزینه‌های

پرک لیمو عمانی چیست

پرک لیمو عمانی چیست؟

پرک لیمو عمانی یا پرک لیمو امانی یک چاشنی ترش، تلخ و در عین حال با طعمی خاکی و دودی

طرز تهیه پرک لیمو عمانی

اگر به کیفیت پرک لیمو عمانی آماده در فروشگاه‌ها اعتماد ندارید و می‌خواهید این چاشنی لذیذ با طعم ترش و

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *