خورشت فسنجان با مرغ یکی از غذاهای سنتی و لذیذ استان های شمالی کشور است که البته در بسیاری از مناطق ایران به دلیل طعم فوق العاده و ترکیبات مقویاش طرفداران زیادی دارد. فسنجان با مرغ از آن دسته از غذاهایی است که ادویه ها نقش کمرنگ تر در آن دارند و برای خوشمزه شدن نیاز به تبحر بالا آشپز و استفاده از برخی ترفندها است تا غذا طعمی عالی و منحصر به فردی به خود بگیرد. اگر میخواهید طرز تهیه فسنجان با مرغ را به صورت حرفه ای بیاموزید و در مجالس خود از آن استفاده کنید، در ادامه متن با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه خورشت فسنجان با مرغ برای 4 نفر
مواد لازم | |
گردو | 300 گرم |
رب انار | 4 قاشق غذاخوری |
سینه مرغ | 4 تکه |
پیاز | 1 عدد بزرگ |
شکر (گلها) | به مقدار لازم |
زعفران دم کرده | 2 قاشق غذاخوری |
روغن | به میزان لازم |
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه (گلها) | به میزان لازم |
رب گوجه فرنگی (در صورت تمایل) | نصف قاشق غذاخوری |
آب مرغ یا استاک مرغ (در صورت تمایل) | 1 لیوان |
هل و برگ بو (در صورت تمایل برای از بین بردن بوی زهم مرغ) | به میزان لازم |
آماده سازی | 15 دقیقه |
زمان پخت | 180 دقیقه |
مجموع زمان پخت | 195 دقیقه |
طرز تهیه فسنجان مجلسی با مرغ
آماده سازی مرغ
شما باید برای تهیه خورشت فسنجان گیلانی با مرغ، در ابتدا پوست های اضافی را از سینه مرغ جدا کنید و بعد از شست و شو، اجازه دهید تا آب اضافی خشک شود. سپس مقداری نمک، فلفل سیاه (گلها)، برگ بو یا ادویه های دلخواه خود را به مرغ اضافه کنید تا علاوه بر از بین رفتن بوی زهم، مرغ طعم دار شود.
سرخ کردن پیاز
تا زمانی که مرغ پخته شود میتوانید پیاز را به صورت نگینی خوب خرد کنید و در نهایت آن را به همراه مقداری روغن مایع که از قبل در قابلمه حرارت دادید، تفت دهید تا پیاز شفاف و طلایی شود.
میکس کردن گردو
بعد از اینکه پیازها کمی طلایی شد، ادویه زردچوبه را به آن اضافه کنید و تفت دادن را تا زمانی که ادویه کاملا به خورد پیاز برود ادامه دهید. حالا نوبت به آن رسیده تا گردو ها را در میکسر بریزید و اجازه دهید تا حالت خمیری به خود بگیرد.
اضافه کردن گردو به پیاز
بعد از میکس کامل گردو، آنها را به پیاز اضافه کنید و تا 1 دقیقه آن را تفت دهید.
ترکیب مواد و پخت
نکته مهمی که باید در این مرحله به آن توجه کنید این است که گردو باید خیلی کم تفت داده شود؛ زیرا تفت دادن اضافی موجب سوختن گردو و بد طعم کردن غذای شما میشود. بعد از اینکه گردو را تا یک دقیقه تفت دادید 6 یا 7 لیوان آب سرد به محتویات اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید.
توجه داشته باشید اضافه کردن آب سرد یا چند تکه یخ به گردوها باعث میشود تا فرآیند روغن افتادن خورش آسان تر و سریع تر شود.
پخت گردو به همراه مواد
حرارت را بیشتر کنید تا آب سریع تر جوش بیاید و بعد از اینکه محتویات داخل قابلمه به نقطه جوش رسید و اصطلاحا قُل زد، حرارت را کم کنید و تا 2 الی 3 ساعت اجازه دهید تا گردو به مرور زمان روغن بیاندازد.
افزودن رب انار
بعد از گذشت 2 الی 3 ساعت که گردو به خوبی روغن انداختند، رب انار را به محتویات درون قابلمه اضافه کنید. اگر میخواهید خورش فسنجان همانند گیلانی ها مزه ترش تری داشته باشد، باید از میزان رب انار بیشتری استفاده کنید. همچنین در این مرحله میتوانید در صورت تمایل از 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی نیز استفاده کنید. (اضافه کردن رب گوجه فرنگی به فسنجان مرغ باعث میشود تا خورشت رنگ نارنجی به خود بگیرد.)
اضافه کردن مرغ ها و شکر
در این مرحله تکه های مرغی که از قبل پخته بودید را در روغن سرخ کنید تا کاملا طلایی شود؛ سپس مرغ را به همراه زعفران دم کرده به خورش فسنجان اضافه کنید. در صورت تمایل برای ملس کردن یا شیرین کردن فسنجان مرغ میتوانید میزان مصرفی شکر را تغییر دهید.
جا افتادن خورشت فسنجان
بعد از اینکه مرغ ها و زعفران دم کرده را به محتویات قابلمه اضافه کردید لازم است تا حدود یک الی یک و نیم ساعت خورش فسنجان با مرغ بر روی حرات ملایم قرار بگیرد تا به خوبی پخته شود.
خورشت فسنجان با مرغ از غذاهای بی نظیر و شگفت انگیز گیلانی ها است که برای پخت و خوش طعم شدن، نیاز به تبحر و استفاده از ترفندهای خاص دارد.
توجه داشته باشید که خورش فسنجان از دسته غذاهایی است که باید به صورت کاملاً غلیظ و کم آب سرو شود. البته ک روغن گردو باید روی سطح خورشت جمع شود (به اصطلاح گردو روغنش را پس دهد) بنابراین لازم است تا در حین پخت خورشت صبور باشید چرا که برای روغن انداختن و لذیذ شدن این خورش دلپذیر و خوش خوراک باید صبر را چاشنی دستور پخت کنید.