طرز تهیه منسف اردنی

نویسنده: تیم تحریریه گلها

فروردین 1, 1404

بدون پاسخ

طرز تهیه منسف

منسف یا Mansaf یکی از غذاهای محبوب و بسیار لذیذ کشور اردن است که با توجه به پرادویه بودن و مصرف گوشت به مقدار زیاد در آن، باب میل و ذائقه ما ایرانی‌هاست. این غذای خوشمزه کمی شبیه به گوشات پلو یا همان چلوگوشت ایرانی است؛ با این تفاوت که مواد اولیه‌ای مانند کشک و ماست داشته و پر از مغز و ادویه‌های معطر می‌باشد.

در ادامه این دستور پخت از مجتمع صنایع غذایی و کشاورزی گلها همراه ما باشید تا بیشتر با طرز تهیه منسف اردنی آشنا شوید.

مواد لازم برای پخت منسف

مواد لازم برای منسف اردنی (برای ۶ تا ۸ نفر)
گوشت گوسفندی خرد شده ۱ کیلو
پیاز متوسط ۱ عدد
برگ بو ۲ عدد
چوب دارچین ۱ عدد
ماست ۲ پیمانه
کشک ½ پیمانه
برنج ۴ پیمانه
دانه هل ۴ یا ۵ عدد
سیر ۲ یا ۳ حبه
نمک ۲ قاشق چای‌خوری
فلفل سیاه ۱ قاشق چای‌خوری
زعفران دم کرده ۴ قاشق غذاخوری
خلال بادام ۱ پیمانه
کشمش پلویی ۱ پیمانه
جعفری خرد شده تازه به مقدار لازم برای تزیین

طرز تهیه منسف یا گوشت پلو به سبک اردنی‌ها

1.     پیاز را تفت دهید.

در یک قابلمه مناسب ۲ قاشق غذاخوری روغن بریزید و پس از گرم شدن، پیازی که نگینی و ریز خرد کردید در آن بریزید. پیاز را برای ۴ تا ۵ دقیقه تفت دهید.

خرید اینترنتی نمک سفید و تصفیه شده در فروشگاه گلها

2.     گوشت را بپزید.

بعد از تفت دادن پیاز و تغییر رنگ آن، گوشت را در قابلمه بریزید و هم بزنید. اجازه دهید برای ۴ تا ۵ دقیقه گوشت تفت بخورد تا تغییر رنگ دهد.

مشاهده قیمت روز فلفل سیاه ۵۰، ۶۰ و ۹۰ گرمی گلها

3.     ادویه‌ها را اضافه کنید.

بعد از تغییر رنگ گوشت، چوب دارچین، هل و برگ بو به همراه نمک و فلفل سیاه را به گوشت اضافه کنید و هم بزنید. بعد از ۲ تا ۳ دقیقه که بوی ادویه‌ها بلند شد، ۲ پیمانه آب روی گوشت بریزید.

حرارت را کم کرده و اجازه دهید تا گوشت برای ۲ تا ۳ ساعت به آرامی بپزد.

خرید پودر و چوب دارچین تازه و مرغوب از مجتمع صنایع غذایی و کشاورزی گلها

4.     اضافه کردن ماست و کشک

بعد از پخت کامل گوشت، ابتدا دارچین، هل و برگ بو را خارج کنید. سپس ابتدا ماست را اضافه کرده و هم بزنید. سپس کشک را اضافه کرده و طوری هم بزنید که مواد در گوشت حل شود.

خورشت شما بایستی غلیظ باشد و نه رقیق! پس اگر مقداری رقیق است، کمی خامه به خورشت اضافه کنید و هم بزنید تا در آب خورشت حل شود.

5.     اضافه کردن زعفران

زعفران دم کرده را روی خورشت بریزید و سپس حرارت را کم کنید تا برای ۳۰ دقیقه بپزد و جا بیفتد.

6.     آماده کردن برنج

برای پخت منسف مجلسی، یک قابلمه آب را بجوشانید. سپس برنج را به همراه ۱ قاشق چای‌خوری نمک و مقداری روغن برای ۶ تا ۷ دقیقه نیم‌پز کنید. پس از آن، برنج را آبکش کرده و کف قابلمه را با مقداری روغن چرب نمایید.

کف قابلمه مقداری نان لواش قرار دهید و برنج را روی آن بریزید. به برنج زعفران دم شده و غلیظ اضافه کنید. سپس در قابلمه را با پارچه دم کنی بپوشانید و حرارت را کمی کنید تا بپزد.

7.     آماده کردن خلال و مخلفات منسف

در یک تابه کوچک روغن بریزید و روی حرارت متوسط گرم کنید. سپس سیرها را پوست گرفته و بعد از له کردن، در تابه بریزید. بعد از کمی تغییر رنگ، خلال بادام و کشمش‌ها را اضافه کرده و تفت دهید.

عطر غذات رو دوست نداری؟ با خرید هل گلها، عطر و بویی لذت‌بخش به غذاهای خودت ببخش!

8.     سرو منسف

بعد از ۴۵ دقیقه که برنج شما دم کشید و خورشت غلیظ شد، ابتدا کف دیس دلخواه‌‌تان را با نان لواش یا تافتون بپوشانید. سپس برنج را روی نان بریزید.

روی نان و برنج ابتدا خورشت گوشت را اضافه کرده و سپس مخلفات کشمش و خلال بادام را بریزید. در نهایت روی آن جعفری خرد شده تازه ریخته و نوش جان کنید.

نوش جان!

نکات مهم و تکمیلی در پخت منسف اردنی

  1. برای آنکه نمک غذای شما اندازه باشد، بعد از اضافه کردن کشک و جوشاندن آن مزه خورشت را تست کنید و اگر کم نمک بود، مقداری اضافه کنید.
  2. اگر خورشت گوشت شما بعد از اضافه کردن خامه هم رقیق بود، می‌توانید مقداری آرد نشاسته در کمی آب حل کنید و روی خورشت بریزید.
  3. برای مزه بهتر غذا، می‌توانید ۱ قاشق چای‌خوری ادویه گرام ماسالا را حین تفت دادن به گوشت اضافه کنید.
  4. برای اصیل‌تر شدن این غذا، بهتر است برنج را کته کنید و حتماً حین پخت به آن زعفران اضافه کنید.
  5. حتماً بعد از اضافه کردن ماست و کشک به خورشت، آن را بجوشانید تا طعم ترشی به خود بگیرد.
  6. در کنار خلال بادام، می‌توانید مقداری بادام هندی خرد شده نیز استفاده کنید.
  7. برنج مناسب برای پخت منسف اردنی، برنج دانه بلند و کم نشاسته است.

سخن پایانی

طرز تهیه منسف اردنی بسیار ساده بوده و در عرض ۲ تا ۳ ساعت آماده می‌شود. تنها لازم است کمی حوصله به خرج دهید تا خورشتی غلیظ و با طعم نسبتاً ترش داشته باشید. به شما پیشنهاد می‌کنیم این غذای لذیذ را در ایام عید نوروز برای خود و خانواده‌تان بپزید و نوش جان کنید.

ممنونیم که تا اینجا، همراه یکی دیگر از مقالات مجتمع صنایع غذایی و کشاورزی گلها بودید.

مقالات مرتبط

طرز تهیه جوجه کباب

طرز تهیه جوجه کباب ساده و طعم‌دار به ۷ روش لذیذ و خوشمزه

بدون شک، جوجه کباب یکی از محبوب‌ترین و لذیذترین غذاهای ایرانی است که در هر جمع و دورهمی، زینت‌بخش سفره‌های

طرز تهیه آش دوغ اردبیلی

طرز تهیه آش دوغ اردبیلی‌ها برای سیزده به‌در ۱۴۰۴

آش دوغ یکی از اصیل ترین و خوشمزه ترین غذاهای اردبیلی است که بسیاری از ایرانیان در دورهمی های خانوادگی

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی قزل آلا

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی برای شب عید نوروز ۱۴۰۴

شب عید، هنگامی که عطر شکوفه های بهاری در هوا می‌پیچد و شور و هیجان سال نو در دلها زبانه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

کاربران عزیزی که پیش تر در سایت ثبت نام کرده‌اند، لطفا یکبار از طریق فراموشی رمز عبور، رمز خود را بازیابی و سپس وارد شوند.

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
علاقه مندی
1 محصول سبد خرید
حساب کاربری من