منسف یا Mansaf یکی از غذاهای محبوب و بسیار لذیذ کشور اردن است که با توجه به پرادویه بودن و مصرف گوشت به مقدار زیاد در آن، باب میل و ذائقه ما ایرانیهاست. این غذای خوشمزه کمی شبیه به گوشات پلو یا همان چلوگوشت ایرانی است؛ با این تفاوت که مواد اولیهای مانند کشک و ماست داشته و پر از مغز و ادویههای معطر میباشد.
در ادامه این دستور پخت از مجتمع صنایع غذایی و کشاورزی گلها همراه ما باشید تا بیشتر با طرز تهیه منسف اردنی آشنا شوید.
مواد لازم برای پخت منسف
مواد لازم برای منسف اردنی (برای ۶ تا ۸ نفر) | |
گوشت گوسفندی خرد شده | ۱ کیلو |
پیاز متوسط | ۱ عدد |
برگ بو | ۲ عدد |
چوب دارچین | ۱ عدد |
ماست | ۲ پیمانه |
کشک | ½ پیمانه |
برنج | ۴ پیمانه |
دانه هل | ۴ یا ۵ عدد |
سیر | ۲ یا ۳ حبه |
نمک | ۲ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ۱ قاشق چایخوری |
زعفران دم کرده | ۴ قاشق غذاخوری |
خلال بادام | ۱ پیمانه |
کشمش پلویی | ۱ پیمانه |
جعفری خرد شده تازه | به مقدار لازم برای تزیین |
طرز تهیه منسف یا گوشت پلو به سبک اردنیها
1. پیاز را تفت دهید.
در یک قابلمه مناسب ۲ قاشق غذاخوری روغن بریزید و پس از گرم شدن، پیازی که نگینی و ریز خرد کردید در آن بریزید. پیاز را برای ۴ تا ۵ دقیقه تفت دهید.
خرید اینترنتی نمک سفید و تصفیه شده در فروشگاه گلها
2. گوشت را بپزید.
بعد از تفت دادن پیاز و تغییر رنگ آن، گوشت را در قابلمه بریزید و هم بزنید. اجازه دهید برای ۴ تا ۵ دقیقه گوشت تفت بخورد تا تغییر رنگ دهد.
مشاهده قیمت روز فلفل سیاه ۵۰، ۶۰ و ۹۰ گرمی گلها
3. ادویهها را اضافه کنید.
بعد از تغییر رنگ گوشت، چوب دارچین، هل و برگ بو به همراه نمک و فلفل سیاه را به گوشت اضافه کنید و هم بزنید. بعد از ۲ تا ۳ دقیقه که بوی ادویهها بلند شد، ۲ پیمانه آب روی گوشت بریزید.
حرارت را کم کرده و اجازه دهید تا گوشت برای ۲ تا ۳ ساعت به آرامی بپزد.
خرید پودر و چوب دارچین تازه و مرغوب از مجتمع صنایع غذایی و کشاورزی گلها
4. اضافه کردن ماست و کشک
بعد از پخت کامل گوشت، ابتدا دارچین، هل و برگ بو را خارج کنید. سپس ابتدا ماست را اضافه کرده و هم بزنید. سپس کشک را اضافه کرده و طوری هم بزنید که مواد در گوشت حل شود.
خورشت شما بایستی غلیظ باشد و نه رقیق! پس اگر مقداری رقیق است، کمی خامه به خورشت اضافه کنید و هم بزنید تا در آب خورشت حل شود.
5. اضافه کردن زعفران
زعفران دم کرده را روی خورشت بریزید و سپس حرارت را کم کنید تا برای ۳۰ دقیقه بپزد و جا بیفتد.
6. آماده کردن برنج
برای پخت منسف مجلسی، یک قابلمه آب را بجوشانید. سپس برنج را به همراه ۱ قاشق چایخوری نمک و مقداری روغن برای ۶ تا ۷ دقیقه نیمپز کنید. پس از آن، برنج را آبکش کرده و کف قابلمه را با مقداری روغن چرب نمایید.
کف قابلمه مقداری نان لواش قرار دهید و برنج را روی آن بریزید. به برنج زعفران دم شده و غلیظ اضافه کنید. سپس در قابلمه را با پارچه دم کنی بپوشانید و حرارت را کمی کنید تا بپزد.
7. آماده کردن خلال و مخلفات منسف
در یک تابه کوچک روغن بریزید و روی حرارت متوسط گرم کنید. سپس سیرها را پوست گرفته و بعد از له کردن، در تابه بریزید. بعد از کمی تغییر رنگ، خلال بادام و کشمشها را اضافه کرده و تفت دهید.
عطر غذات رو دوست نداری؟ با خرید هل گلها، عطر و بویی لذتبخش به غذاهای خودت ببخش!
8. سرو منسف
بعد از ۴۵ دقیقه که برنج شما دم کشید و خورشت غلیظ شد، ابتدا کف دیس دلخواهتان را با نان لواش یا تافتون بپوشانید. سپس برنج را روی نان بریزید.
روی نان و برنج ابتدا خورشت گوشت را اضافه کرده و سپس مخلفات کشمش و خلال بادام را بریزید. در نهایت روی آن جعفری خرد شده تازه ریخته و نوش جان کنید.
نوش جان!
نکات مهم و تکمیلی در پخت منسف اردنی
- برای آنکه نمک غذای شما اندازه باشد، بعد از اضافه کردن کشک و جوشاندن آن مزه خورشت را تست کنید و اگر کم نمک بود، مقداری اضافه کنید.
- اگر خورشت گوشت شما بعد از اضافه کردن خامه هم رقیق بود، میتوانید مقداری آرد نشاسته در کمی آب حل کنید و روی خورشت بریزید.
- برای مزه بهتر غذا، میتوانید ۱ قاشق چایخوری ادویه گرام ماسالا را حین تفت دادن به گوشت اضافه کنید.
- برای اصیلتر شدن این غذا، بهتر است برنج را کته کنید و حتماً حین پخت به آن زعفران اضافه کنید.
- حتماً بعد از اضافه کردن ماست و کشک به خورشت، آن را بجوشانید تا طعم ترشی به خود بگیرد.
- در کنار خلال بادام، میتوانید مقداری بادام هندی خرد شده نیز استفاده کنید.
- برنج مناسب برای پخت منسف اردنی، برنج دانه بلند و کم نشاسته است.
سخن پایانی
طرز تهیه منسف اردنی بسیار ساده بوده و در عرض ۲ تا ۳ ساعت آماده میشود. تنها لازم است کمی حوصله به خرج دهید تا خورشتی غلیظ و با طعم نسبتاً ترش داشته باشید. به شما پیشنهاد میکنیم این غذای لذیذ را در ایام عید نوروز برای خود و خانوادهتان بپزید و نوش جان کنید.
ممنونیم که تا اینجا، همراه یکی دیگر از مقالات مجتمع صنایع غذایی و کشاورزی گلها بودید.