طرز تهیه باسلوق ژله ای با پودر ژله و نشاسته در خانه +

نویسنده: تیم تحریریه گلها

دی 29, 1403

11 پاسخ ها

طرز تهیه باسلوق ژله ای با نشاسته ذرت

باسلوق ژله‌ای، این دسر خوشمزه و مجلسی، با ترکیب لطافت ژله و کشسانی باسلوق، تجربه‌ای متفاوت از شیرینی را برای شما به ارمغان می‌آورد. آیا تا به حال فکر کرده‌اید که می‌توانید در منزل و با مواد اولیه ساده، این دسر خوش طعم را تهیه کنید؟

در این مقاله از مجتمع صنایع غذایی و کشاورزی گلها، به شما آموزش می‌دهیم که چگونه در چند مرحله ساده، باسلوق ژله‌ای خانگی و مجلسی را تهیه کنید. با ما همراه باشید تا با فوت و فن‌های تهیه این دسر خوشمزه آشنا شوید و مهمانی‌های خود را با آن رنگارنگ‌تر کنید!

طرز تهیه باسلوق با نشاسته و پودر ژله در یک نگاه

نکات مهم قبل از پخت باسلوق
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه ۵ دقیقه
مدت زمان پخت مایه‌ی باسلوق ۱۵ دقیقه
مدت زمان استراحت آن در یخچال ۲ تا ۳ ساعت (تا زمان سفت و خنک شدن)
مناسب برای ۴ تا ۶ نفر

سوالات متداول شما درباره “طرز تهیه باسلوق ژله ای”

1. موقع پخت باسلوقم سفت میشه، چه کار کنم؟

برای جلوگیری از سفت شدن باسلق، بعد از اضافه کردن گلاب حرارت را کم کنید و در صورت غلیظ شدن ترکیبات، چند قطره روغن به باسلق اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.

2. چرا باسلوق چسبنده می‌شود و پودر نارگیل را به خود نمی‌گیرد؟

احتمالا باسلوق ژله ای شما از حرارت نیفتاده است. بعد از آماده شدن اجازه دهید در یخچال کامل خنک شود و خودش را بگیرد. سپس اگر حس کردید هنوز چسبنده است، آن را در مقداری آرد نشاسته ذرت و در نهایت در پودر نارگیل بغلتانید.

مواد لازم برای طرز تهیه باسلوق ژله ای

مواد لازم باسلوق ژله
نشاسته گل ½ پیمانه
شکر ½ پیمانه
آب سرد ۱ پیمانه
پودر ژله (با طعم دلخواه) ۱ بسته
پودر ژلاتین ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
گلاب ۱ قاشق غذاخوری
کره آب شده یا روغن مایع (اختیاری) نصف قاشق غذاخوری

طرز تهیه باسلوق با نشاسته گل و پودر ژله

باسلوق ژله ای از خوشمزه ترین تنقلاتی است که می‌توان آن را برای شب یلدا، عید نوروز، مهمانی و جشن های خود تهیه کرد. بعد از اینکه تمامی مواد گفته شده برای تهیه باسلوق ژله ای را آماده کردید لازم است تا طبق مراحل زیر عمل کنید:

مرحله ۱: آماده سازی نشاسته

در ابتدا برای تهیه باسلوق ژله ای لازم است تا ظرف مناسبی را انتخاب کرده و سپس مقداری نشاسته گل را به همراه آب خنک و شکر به ظرف اضافه کنید و سپس به خوبی هم بزنید تا مواد یکدست شود.

شما می‌توانید به جای نشاسته گل، از نشاسته گندم خوراکی یا آرد نشاسته گندم نیز استفاده کنید!

خرید نشاسته گندم خوراکی گلها؛ مناسب برای تهیه باسلوق!

مرحله ۲: آماده کردن پودر ژله

پس از آنکه نشاسته، شکر و آب به خوبی با هم ترکیب شدند، نوبت به افزودن پودر ژله می‌رسد.

سپس پودر ژله را به مخلوط اضافه کرده و با دقت هم بزنید تا تمام دانه ‌های ژله در مایع حل شوند و یک ترکیب یکدست به دست آید.

در این مرحله می‌توانید برای اینکه مخلوط شما کاملا صاف و یکدست شود، بعد از اینکه پودر ژله را به مواد نشاسته‌ای اضافه کردید مواد را از یک صافی رد کنید تا ناخالصی ‌های احتمالی از آن جدا شود.

 

مرحله ۳: اضافه کردن ژلاتین

حالا وقت آن رسیده تا پودر ژلاتین را به مواد خود اضافه کرده و آن را مجددا هم بزنید تا به طور کامل حل شود. مواد را بر روی حرارت ملایم قرار داده و مدام آن را هم بزنید تا به غلظت برسد.

خرید پودر ژله گلها در طعم و رنگ‌های متنوع

مرحله ۴: افزودن گلاب

زمانی که مواد باسلق ژله ای غلیظ شد و حین همزدن توانستید کف تابه را مشاهده کنید، گلاب را به آن بی‌افزایید. با افزودن گلاب به مواد باسلق ژله ای، دوباره مواد شما رقیق می‌شود.

بنابراین باید مجددا مواد را تا زمانی که به غلظت می‌رسد هم بزنید. این کار به مدت ۱۵ دقیقه از شما زمان می‌گیرد.

مرحله ۵: اضافه کردن روغن یا کره

مواد باسلق ژله ای که برای بار دوم به غلظت رسید، می‌توانید مقداری روغن مایع یا کره آب شده به آن اضافه کنید تا باسلق ژله ای شما شفاف و زیباتر شود.

همچنین بخوانید: چند ایده دسر یلدایی + عکس تزیین

مرحله ۶: قالب زدن باسلوق

وقتی که مواد باسلق ژله ای از کف تابه جدا شد، تابه را از حرارت بردارید و آن را کنار بگذارید. در ادامه قالب مناسبی را بردارید و کف آن را به کمک لیسک یا قلمو به مقدار کمی روغن آغشته کنید. سپس مواد داخل تابه را به درون قالب مورد نظر بریزید.

چرب کردن کف قالب به شما کمک می‌کند تا بعد از آماده شدن باسلق ژله ای، به راحتی از آن جدا شود.

مرحله ۷: سرو کردن باسلوق ژله ای

بعد از اینکه مواد باسلق ژله ای را به درون قالب منتقل کردید، به مدت ۲ تا ۳ ساعت در یخچال بگذارید تا باسلوق کاملا سفت شود. پس از این مدت، باسلوق را از قالب خارج کرده و به شکل دلخواه برش بزنید.

در نهایت، هر تکه باسلوق را در پودر نارگیل یا نشاسته بغلتانید تا رویه‌ای سفید و خوشمزه پیدا کند.

نوش جان!

 

نحوه قالب زدن باسلوق ژله ای + ایده تصویری برای تزیین

اگر می‌خواهید باسلوق ژله ای شما قالبی باشد، یک قالب با طرح دلخواه را با مقداری روغن مایع چرب کنید. مقداری پودر نارگیل، کنجد یا خلال بادام و پسته در قالب بریزید و روی آن را با مایه‌ی باسلوق پر کنید. قالب را در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد و سفت شود.

عکس‌های زیر نمونه‌ای از باسلوق‌های ژله ای قالب زده شده هستند:

باسلوق ژله ای قالبی
باسلوق با نشاسته ذرت و پودر ژلهباسلوق ژله ای با نشاسته گل
طرز تهیه باسلوق با نشاسته ذرت و ژلاتین

۷ تکنیک برای تهیه باسلوق خانگی لطیف و کشدار

  1. باسلوق را در ظرف دربسته در یخچال نگهداری کنید.
  2. برای تهیه باسلوق شکلاتی، می‌توانید از پودر کاکائو استفاده کنید.
  3. از نشاسته گل استفاده کنید تا باسلوق شما نرم ‌تر و لطیف ‌تر شود.
  4. حرارت زیر قابلمه را ملایم نگه دارید تا نشاسته نسوزد و باسلوق شما تلخ نشود.
  5. برای رنگ‌آمیزی باسلوق می‌توانید از رنگ ‌های خوراکی طبیعی یا مصنوعی استفاده کنید.
  6. به محض اینکه تابه را از حرارت برداشتید، مواد خود را به قالب اضافه کنید تا سفت نشود.
  7. مقدار شکر را می‌توانید به دلخواه کم یا زیاد کنید. برای باسلوق ‌های کم شیرین، مقدار شکر را کاهش دهید.

طرز تهیه باسلوق انار چگونه است؟

برای تهیه باسلوق انار در خانه، تنها کافیست تا از پودر ژله انار گلها استفاده کنید و دقیقاً مطابق همان مراحل قبلی پیش بروید.

خرید پودر ژله انار ۱۰۰ گرمی گلها

سخن پایانی

دیگر نیازی نیست ساعت ها در صف شیرینی فروشی آن هم در شب عید بایستید، تنها کافیست تا با استفاده از طرز تهیه باسلوق ژله‌ای، یک ظرف باسلوق رنگارنگ و خوشمزه درست کنید. تازه درست کردن باسلوق آن هم در خانه، سالم‌تر بوده و لذت بیشتری هم برایتان خواهد داشت.

ممنونیم که تا اینجا همراه مجتمع صنایع غذایی و کشاورزی گلها بودید. 🌹

مقالات مرتبط

طرز تهیه کوفته سماق کردی با مرغ چرخ‌کرده و سس ترش مخصوص

کوفته سماق کردی یکی از غذاهای خوشمزه در فرهنگ غذایی کردستان است. طرز تهیه کوفته سماق کردی از ترکیب کردن

طرز تهیه شیک شکلات

طرز تهیه شیک شکلاتی خانگی تنها در ۵ دقیقه

اگر عاشق شکلات باشید قطعا یکی از طرفداران سر سخت شیک شکلات نیز خواهید بود! تصور کنید در یک روز

طرز تهیه دیپ چدار

طرز تهیه دیپ چدار خانگی برای مهمانی‌های خانوادگی!

دیپ چدار یا سس چدار با طعم غنی و بافت مخملی خود، یکی از محبوب ترین انتخاب ها برای علاقه‌مندان

11 دیدگاه در “طرز تهیه باسلوق ژله ای با پودر ژله و نشاسته در خانه +

  1. ناشناس گفت:

    ممنونم من چند بار باسلوق درست کرده ام اما خراب شده است هر جوری که درست کردم نشد که نشد انگاری یک فوتی دارد که نمیدونم خیلی دوست دارم شیرینی باسلوق درست کنم اونون فوتش مهمه که باسلوق ما درست مثل باسلوق قنادی شود ممنونم

    1. تیم تحریریه گلها گفت:

      سلام. حتماً نشاسته را از قبل با آب سرد مخلوط و حل کنید و در زمان مناسب و بسیار آرام گلاب و شکر را به ترکیبات خود اضافه کنید. اگر هنگام پخت باسلق سفت شد، چند قطره روغن مایه به ترکیبات نیز اضافه کنید.

  2. میترا نادری گفت:

    سلام عالی بود دست گلتان درد نکند بابت باسلوق ممنون

    1. تیم تحریریه گلها گفت:

      سلام میترای عزیز. خوشحالیم که این مطلب برایتان مفید بوده است. 🌹

  3. فاطمه جابری گفت:

    هروقت باسلوق درست میکنم زودسفت میشه شمانوشتین بعدازافزودن گلاب 15دقیقه هم بزنیداون درعرض چندلحظه سفت میشه که نمیشه توطرف گذاشت بایدزودبادست به ان شکل دادگلوله ای فقط میتوان شکل داد

    1. تیم تحریریه گلها گفت:

      سلام فاطمه عزیز. بعد از اضافه کردن گلاب حرارت را کم کنید و به آرامی باسلق را هم بزنید. اگر بافت آن سریع سفت می‌شود، می‌توانید چند قطره روغن مایع به ترکیب اضافه کنید تا نرم‌تر و لطیف‌تر شود.

  4. الهام گفت:

    من از ژله‌ی آلبالویی استفاده کردم و رنگش محشر شد. ولی وقتی توی پودر نارگیل غلتوندم، احساس کردم زیادی رطوبت داره و خوب نچسبید. به نظرتون باید بیشتر توی یخچال می‌ذاشتم؟

    1. تیم تحریریه گلها گفت:

      سلام الهام عزیز. احتمالاً باسلق هنوز کمی گرم بوده. بهتر است قبل از غلتاندن آن در پودر نارگیل، اجازه دهید تا در یخچال کامل خنک شود و خودش را بگیرد. اگر باز هم احساس کردید کمی رطوبت و چسبندگی دارد، آن را در کمی پودر نشاسته بغلتانید تا چسبندگی آن کمتر شود.

  5. محمدرضا گفت:

    دستور رو دقیقاً رعایت کردم و باسلقم عالی شد. اما دفعه بعد می‌خوام یه کم مغز گردو هم توش بذارم تا خوشمزه‌تر بشه. کسی امتحان کرده؟

  6. مهدیه گفت:

    مزه‌ش عالی شد، ولی یه مقدار چسبناک‌تر از چیزی بود که انتظار داشتم. شاید باید نشاسته رو بیشتر می‌پختم؟ کسی تجربه‌ای داره؟

    1. تیم تحریریه گلها گفت:

      سلام مهدیه‌ی عزیز. اگر باسلق زیادی چسبناک شده، احتمالاً به دلیل کم بودن یا کم پختن نشاسته بوده است. بهتر است نشاسته به مقدار باشد و با هم زدن مداوم آن، اجازه دهید کامل بپزد و قوام بیاید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

کاربران عزیزی که پیش تر در سایت ثبت نام کرده‌اند، لطفا یکبار از طریق فراموشی رمز عبور، رمز خود را بازیابی و سپس وارد شوند.

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
علاقه مندی
1 محصول سبد خرید
حساب کاربری من