طرز تهیه مربای زرشک تازه؛ مربای فصلی، ترش و خوشمزه

نویسنده: تیم تحریریه گلها

دی 22, 1403

بدون پاسخ

طرز تهیه مربای زرشک تازه

اگر عاشق خوراکی های ترش هستید و دوست دارید حتی برای صبحانه هم کمی ترشی را در لقمه خود احساس کنید، بی شک مربا زرشک می‌تواند برای شما بهترین گزینه باشد. طعم ملس این مربا خوش رنگ، انرژی بخش و اشتها آور است و می‌تواند لذت صبحانه را برای شما دو چندان کند.

اما طرز تهیه مربای زرشک چگونه است؟ اگر هنوز هم نمی‌دانید که مربا زرشک چگونه درست می‌شود، در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه مربای زرشک

مواد لازم برای مربا با زرشک تازه
آب ¼ لیوان
زرشک تازه ۵۰۰ گرم
وانیل نوک قاشق چایخوری
شکر ۶۰۰ گرم

طرز تهیه مربای زرشک تازه (بدون سیاه شدن)

درست کردن مربا زرشک کار ساده‌ای است که می‌توان در زمان کوتاه و حداقل مواد آن را انجام داد. برای تهیه این مربا خوش رنگ و خوشمزه لازم است تا طبق مراحل زیر پیش بروید:

زرشک را پاک کنید.

در ابتدا زرشک های تازه را داخل سینی گذاشته و آن را پاک کنید. برای پاک کردن زرشک تازه می‌توانید ابتدا یک خوشه را انتخاب کرده و به کمک قیچی آن را به قطعات کوچک تری تبدیل کنید. سپس زرشک ها را به راحتی از شاخه جدا کنید.

ریختن شکر روی زرشک‌ها

حالا زرشک ها را به خوبی شسته و آبکش کنید تا کاملاً تمیز شوند. سپس مقدار کمی از کل شکر را بردارید و به همراه مقداری از زرشک در یک ظرف جداگانه اضافه کنید. این کارا را به صورت لایه لایه انجام دهید تا تمام زرشک و شکر تمام شود.

قرار دادن زرشک و شکر داخل یخچال

در این مرحله ظرف را برای یک روز در یخچال قرار دهید تا زرشک ها به خوبی آب انداخته و طعم شکر را به خود بگیرند. با انجام این کار زرشک ها در هنگام پخت، طعم شیرین تر و خوشمزه تری پیدا می‌کنند.

روی زرشک آب بریزید.

بعد از اینکه زرشک و شکر به مدت یک روز در یخچال ماند و طعم ها به خورد هم رفت، مخلوط زرشک و شکر را به یک قابلمه مناسب انتقال دهید. سپس ½ پیمانه آب اضافه کنید و قابلمه را بر روی شعله قرار دهید. حالا حرارت را بالا ببرید و مواد را به آرامی هم بزنید.

نکته!!

از آنجایی که مدت زمان پخت مربا زرشک کوتاه است توصیه می‌شود آب بیشتری به آن اضافه نکنید.

پخت مربای زرشک روی حرارت ملایم

بعد از اینکه آب درون قابلمه به جوش آمد حرارت زیر قابلمه را کم کنید و اجازه دهید تا 15 دقیقه مربا با حرارت ملایم پخته شود. در این بازه زمانی بهتر است درب قابلمه را نگذارید چرا که رنگ مربا زرشک تیره و کدر می‌شود.

همچنین بخوانید: طرز تهیه دسر خوشمزه و گرم کاچی، مخصوص پاییز و زمستان!

میزان پخت مربا را تست کنید.

برای اینکه بفهمیم مربای زرشک به اندازه کافی غلیظ شده است یا نه، یک قاشق چایخوری از شربت مربا را در یک لیوان آب سرد می‌ریزیم. اگر قطره‌ های شربت در آب باز نشد و به صورت یکجا به ته لیوان رفتند، یعنی مربای ما آماده است.

اما اگر شربت در آب پخش شد و به کف لیوان نرسید، یعنی هنوز به قوام دلخواه نرسیده و باید بیشتر روی حرارت بماند تا غلیظ شود. این روش ساده به ما کمک می‌کند تا از غلظت مناسب مربا اطمینان حاصل کنیم.

اضافه کردن وانیل به مربا

در ۵ دقیقه پایانی نیز می‌توانید ۱ قاشق چای خوری وانیل به مربا زرشک اضافه کنید تا عطر و طعم بهتر به خود بگیرد. بعد از اینکه مربا به غلظت رسید، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید تا به دمای محیط برسد.

البته باید به این موضوع توجه داشته باشید که مدت زمان پخت مربا زرشک خیلی طولانی نشود چرا که بعد از خنک شدن، غلظت آن بیشتر می‌شود.

ریختن مربا در ظرف مناسب

وقت آن رسیده تا مربای آماده شده را داخل شیشه‌ های تمیز و خشک با درب محکم بریزید. بهتر است شیشه ها را از قبل استریل کنید تا مربا برای مدت طولانی ‌تری تازه بماند.

در ادامه شیشه های پر شده را در یخچال قرار دهید تا خنک شوند. برای نگهداری طولانی مدت ‌تر، می‌توانیم مربا را در بسته ‌بندی ‌های کوچک تر تقسیم کرده و در فریزر نگهداری کنید.

آیا می‌توان از زرشک خشک استفاده کرد؟

بله. شما می‌توانید به در دستور تهیه مربای زرشک تازه، از زرشک خشک نیز استفاده کنید. هیچ تفاوتی هم بین طرز تهیه زرشک تازه و طرز تهیه زرشک خشک وجود نداشته و تمامی مراحل شبیه به هم هستند.

نکته ای که حین پخت مربای زرشک باید به آن توجه کنید!

برای اینکه مربای زرشک ظاهر زیباتری داشته باشد، بهتر است در حین پخت، دانه های زرشک له نشوند. برای این کار باید سعی کنید مربا را خیلی هم نزنید و اجازه دهید با حرارت ملایم به قوام برسد.

با رعایت این نکات، یک مربای زرشک خوشمزه و خانگی خواهیم داشت که می‌توانید به مدت طولانی از آن استفاده کنید.

چه کار کنیم تا مربای زرشک شکرک نزند؟

برای جلوگیری از شکرک زدن مربای زرشک:

  • مقدار مناسبی شکر بریزید. (مثلاً به ازای هر ۱ کیلو زرشک، ۱ کیلو شکر بریزید.)
  • مربا را دقیقاً زمانی که در آب وا نرفت و غلیظ شد، از روی حرارت بردارید.
  • مربا را با حرارت متوسط و ثابت بپزید.
  • مربا را بیش از حد هم نزنید.

این کارها در طرز تهیه مربای زرشک خانگی به شما کمک می‌کنند تا مربایتان شکرک نزند و کیفیت بسیار بالایی داشته باشد!

سخن پایانی

طرز تهیه مربای زرشک خانگی بسیار آسان و ساده بوده و نه تنها برای صبحانه، بلکه برای تهیه انواع دسر و کیک نیز بسیار مناسب است. پس تا دیر نشده و فصل زمستان به پایان نرسیده است، همین امروز دست به کار شوید و با این دستورالعمل ساده، یک مربا زرشک حرفه ای و خوش طعم را برای خود و عزیزانتان تهیه کنید.

ممنون که تا پایان این آموزش همراه گلها بودید. امیدواریم این دستورالعمل برایتان مفید واقع شده باشد.

سوالات متداول شما درباره "طرز تهیه زرشک تازه"

در طرز تهیه زرشک تازه، توصیه می‌شود چند قطره آبلیمو حین پخت اضافه کنید تا مربای شما سیاه نشود.
دمای مناسب در طرز تهیه مربای زرشک، حرارت ملایم رو به کم است.
برای تهیه مربای زرشک، آن هم سریع و فوری، نیازی نیست تا یک شبانه روز مربا را داخل یخچال بگذارید؛ در روش پخت سریع می‌توانید ۱۰ دقیقه بعد، مربا را روی حرارت ملایم بپزید.

مقالات مرتبط

درمان استرس با نمک

درمان استرس با نمک؛ نمک چه تاثیری بر استرس و اضطراب دارد؟

امروزه اکثر افراد از نمک به عنوان سم سفید یاد می‌کنند. این پودر سفید رنگ که مزه شوری هم دارد،

بهترین ادویه برای زرشک پلو با مرغ

بهترین ادویه و چاشنی‌ها برای زرشک پلو با مرغ چیست؟

اگر دقت کرده باشید خیلی وقت ها زرشک پلو با مرغی که در عروسی ها یا رستوران ها صرف می‌کنید

ایده های تزیین کیک خانگی در هر طعم و مزه + عکس

تزیین کیک خانگی برای عاشقان کیک خانگی یک دغدغه مهم و اساسی است. چرا که اگر بخواهید بدون خامه کشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

کاربران عزیزی که پیش تر در سایت ثبت نام کرده‌اند، لطفا یکبار از طریق فراموشی رمز عبور، رمز خود را بازیابی و سپس وارد شوند.

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من