لبو با رنگ قرمز زیبا و خاص و خواص بینظیرش، همیشه یکی از محبوبترین مواد خوراکی در آشپزی ایرانی بوده است. اما سالاد لبو یک انتخاب عالی برای افرادی است که به دنبال یک غذای سالم، رژیمی و خوشمزه هستند.
سالاد لبو علاوه بر طعم خاص و متفاوت، از خواص منحصر به فردی چون تقویت سیستم ایمنی و تقویت سلامت عمومی بدن برخوردار است. اما چطور؟
در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا علاوه بر طرز تهیه سالاد لبو، با خواص و فواید آن برای سلامت بدن آشنا شوید.
۶ خاصیت سالاد لبو در یک نگاه
همانطور که گفتیم، ممکن است در نگاه اول ترکیب لبو با مرغ یا سیب زمینی چندان خوشمزه به نظر نرسد. اما سالاد لبو علاوه بر مزه خوب، بلکه خود لبو و دیگر ترکیبات رایج در سالاد از ۶ خاصیت بینظیر نیز برخوردار است:
- سرشار از ویتامین C و فیبر
- منبع خوبی از کلسیم و پروتئین
- حاوی اسیدهای چرب امگا – ۳
- مفید برای تقویت مغز و حافظه
- سرشار از آنتی اکسیدان و نیترات طبیعی
- مفید برای کاهش التهابات و کنترل کلسترول
- مناسب برای بهبود جریان خون و تقویت عملکرد قلب
طرز تهیه ۶ سالاد لبوی خوشمزه و رژیمی
اگر لبو را با ترکیبات و سسهای مختلف ترکیب کنید، میتوانید سالادهای متفاوت و جذابی داشته باشید. به عنوان مثال، سالاد لبو و کلم قرمز یکی از ترکیبات خوشمزه با لبو است! ۶ تا ترکیبات جذاب و خوشمزه دیگر سالاد لبو را در ادامه برایتان آوردیم:
1. سالاد لبو و گردو مجلسی
مواد لازم برای سالاد لبو و گردو | |
لبوی پخته شده | ۲ عدد بزرگ |
انار دان شده | ۱ عدد |
گردوی خرد شده | ۱/۲ پیمانه |
گشنیز و جعفری تازه | ۱/۲ پیمانه |
طرز تهیه سالاد لبو و انار و گردو
- لبوها را پوست بگیرید و ابتدا حلقه حلقه کنید. سپس حلقههای لبو را به شکل مکعبهای یک اندازه خرد کنید.
- لبو را در قابلمه بریزید و روی آن را با آب بپوشانید و روی حرارت متوسط برای ۴۵ دقیقه بپزید.
- انار دان شده را به همراه گردوی خرد شده داخل ظرف مناسبی بریزید.
- لبوی پخته شده را آبکش کنید و بعد از سرد شدن به انار و گردو اضافه کنید.
- گشنیز و جعفری خرد شده را به سالاد اضافه کرده و به سراغ سس بروید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه ۸ سالاد انار خوشمزه و هیجان انگیز در خانه!
مواد لازم برای سس سالاد لبو و گردو | |
روغن زیتون | ۳ قاشق غذاخوری |
آبلیمو ترش تازه | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | هر کدام ۱/۲ قاشق چایخوری |
روغن زیتون، آبلیمو، نمک و فلفل سیاه را با هم ترکیب کنید و سپس روی سالاد بریزید. تمام ترکیبات را هم بزنید و سپس این سالاد رژیمی خوشمزه را نوش جان کنید.
2. سالاد مرغ و لبو
مواد لازم برای سالاد چغندر و مرغ | |
لبو بزرگ | ۳ عدد |
سیب زمینی متوسط | ۲ عدد |
سینه مرغ | ۲ عدد |
خیار شور | ۴ عدد بزرگ |
طرز تهیه سالاد مرغ و چغندر
- لبوها را پوست بگیرید و مکعبی خرد کنید؛ سپس داخل قابلمه حاوی آب بریزید. لبو را روی حرارت متوسط بگذارید و برای حداقل ۴۵ دقیقه بپزید.
- مرغها را مکعبی خرد کنید. سپس داخل قابلمه حاوی آب بریزید. مقداری نمک و فلفل، نصف پیاز سفید و آویشن روی آن بریزید و برای حداقل ۳۰ دقیقه روی حرارت متوسط بپزید.
- سیب زمینیها را پوست بگیرید، مکعبی خرد کنید و به همراه مقداری نمک، در یک قابلمه حاوی آب برای حداقل ۱۵ دقیقه بجوشانید.
- بعد از پختن تمام مواد سالاد، آنها را آبکش کنید.
- بعد از سرد شدن مواد، همه آنها را داخل یک ظرف دلخواه بریزید.
شما میتوانید به سالاد لبو و مرغ خودتان هویج آبپز و رنده شده و همچنین ذرت پخته شده نیز اضافه کرده و نوش جان کنید!
مواد لازم برای سس سالاد لبو و مرغ | |
سس مایونز | ۲ قاشق غذاخوری |
ماست چکیده | ۲ قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | ۱ قاشق غذاخوری |
آبلیمو ترش تازه | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | هر کدام ۱/۲ قاشق چایخوری |
پودر سیر | ۱/۲ قاشق چایخوری |
آویشن | ۱/۲ قاشق چایخوری |
ابتدا خیارشورها را مکعبی و ریز خرد کنید. سپس سس مایونز و ماست چکیده را در ظرف دلخواهی بریزید و خیار شور را به آن اضافه کنید. در مرحله بعد، روغن زیتون، آبلیمو، نمک و پودر فلفل سیاه، پودر سیر و پودر آویشن را به سس اضافه کرده و مخلوط کنید. در نهایت سس سالاد را روی ترکیبات دیگر بریزید و هم بزنید تا یکدست شوند.
میتوانید از برگ اسفناج تازه و پنیر فتا نیز برای سالاد مرغ و لبوی خود استفاده کنید تا خاصتر و خوشمزهتر شود!!
3. سالاد لبو و کلم قرمز
مواد لازم برای سالاد چغندر و کلم | |
کلم قرمز کوچک | ۱ عدد |
کلم سفید کوچک | ۱ عدد |
لبو | ۴ عدد بزرگ |
پیاز بنفش کوچک | ۱ عدد |
ذرت شیرین بخارپز | ۱ پیمانه |
گردوی خرد شده | ۱/۲ پیمانه |
هویج رنده شده متوسط | ۲ عدد |
طرز تهیه سالاد لبو با کلم قرمز
- لبوها را پوست بگیرید، حلقه حلقه کنید و سپس نواری برش بزنید.
- لبوهای خرد شده را در یک قابلمه ریخته، روی آن آب بریزید و روی حرارت متوسط به مدت حداقل ۴۵ دقیقه بپزید.
- کلم سفید و قرمز را بشویید و سپس هر کدام را به شکل نوارهای باریک برش بزنید.
- هویجها را پوست بگیرید و درشت رنده کنید.
- پیاز را پوست بگیرید و سپس از وسط برش بزنید و نازک حلقه حلقه کنید.
- تمام سبزیجات خرد شده را در یک ظرف مناسب بریزید.
- لبوی پخته شده را آبکش کنید و بعد از سرد شدن به مواد سالاد اضافه کنید.
- گردو و ذرت را روی مواد سالاد بریزید و به سراغ تهیه سس سالاد بروید.
شما چطور سالاد لبو درست میکنید؟ اگر دستور پخت متفاوتی دارید، نظرتان را در کامنتها با ما در میان بگذارید.
مواد لازم برای سس سالاد لبو و کلم قرمز | |
سس مایونز | ۴ قاشق غذاخوری |
ماست چکیده | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | هر کدام ۱ قاشق چایخوری |
آب لیموترش تازه | ۱ قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | ۱ قاشق غذاخوری |
برای تهیه سس این سالاد، تمام ترکیبات را با هم در ظرف مناسبی بریزید و هم بزنید. همچنین میتوانید مقداری آب لبو به سس اضافه کنید و سپس روی سالاد بریزید.
سالاد آغشته به سس را حداقل ۳۰ دقیقه داخل یخچال قرار دهید و سپس نوش جان کنید.
4. سالاد لبو ترکی
سالاد لبو ترکی یک سالاد متفاوت و خوشمزه با ترکیباتی جالب است که در نگاه اول شاید چندان خوشمزه به نظر نرسد. اما ترکیب تمام مواد سالاد لبوی ترکی یک مزه بی نظیر و متفاوت برایتان به ارمغان میآورد.
مواد لازم برای سالاد لبوی ترکی | |
لبو بزرگ | ۳ عدد |
کدو حلوایی | ۱ و نیم پیمانه |
شوید تازه | ۱۰۰ گرم |
پیازچه | ۱۰۰ گرم |
گردو خرد شده | ۱/۲ پیمانه |
طرز تهیه سالاد لبو ترکی با کدو حلوایی
- لبوها را پوست گرفته و مکعبی خرد کنید. سپس در یک قابلمه حاوی آب، برای حداقل ۴۵ دقیقه بپزید.
- کدو حلواییها پوست بگیرید و مکعبی خرد کنید. سپس در قابلمه حاوی آب برای حداقل ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بپزید.
- کدو و لبو را آبکش کنید و بعد از سرد شدن در ظرف دلخواهی بریزید.
- شوید و پیازچه تازه را خرد کنید و به همراه گردو به لبو و کدو حلوایی اضافه کنید.
مواد لازم برای سس سالاد لبو و کدو حلوایی | |
رب انار | ۲ قاشق غذاخوری |
آب لیموترش تازه | ۱ قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | ۲ قاشق غذاخوری |
آب | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
رب انار را به همراه آبلیموترش تازه و روغن زیتون رقیق کنید. اگر سس همچنان غلیظ بود، ۱ یا ۲ قاشق غذاخوری آب به سس اضافه کنید و هم بزنید. در نهایت نمک را اضافه کرده و سس را روی سالاد بریزید و نوش جان کنید.
5. سالاد لبو مراکشی
سالاد لبو مراکشی که همان سالاد لبوی ساده است، یک ترکیب از سبزیجات تازه و خوشمزه به همراه سس رژیمی است.
مواد لازم برای سالاد لبوی مراکشی | |
لبو | ۳ عدد متوسط |
پیاز قرمز | ۱ عدد کوچک |
گشنیز تازه | ۱/۲ پیمانه |
برگ نعنا تازه | ۱/۴ پیمانه |
طرز تهیه سالاد لبو مراکشی
- لبوها را پوست بگیرید و به شکل خلالهای نازک خرد کنید.
- خلال لبوها را در یک قابلمه حاوی آب بریزید و برای حداقل ۴۵ دقیقه بپزید تا نرم شود.
- لبوها که پخت، از آب خارج کنید و بعد از سرد شدن، در یک ظرف مناسب بریزید.
- پیاز قرمز را از وسط نصف کنید و برشهای خلالی نازک به آن بزنید.
- گشنیز و نعنا را خرد کنید و به همراه پیاز، روی لبو بریزید.
مواد لازم برای سس سالاد چغندر مراکشی | |
آبلیمو ترش تازه | ۲ قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | ۲ قاشق غذاخوری |
سرکه سیب | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | هر کدام ۱/۲ قاشق چایخوری |
آب پرتقال تازه | ۴ قاشق غذاخوری |
برای سس سالاد مراکشی با لبو، تمام موادی که در بالا گفتیم را در یک ظرف بریزید و ترکیب کنید. برای مزه بهتر میتوانید مقداری آویشن پودر شده نیز استفاده کنید. در نهایت تمام سس را روی سالاد ریخته و با هم ترکیب و نوش جان کنید.
6. سالاد لبو و سیب زمینی (سالاد لبو روسی)
مواد لازم برای سالاد لبو و سیب زمینی | |
چغندر | ۲ عدد متوسط |
سیب زمینی | ۱ عدد بزرگ |
لوبیا چیتی | ۱/۲ پیمانه |
خیار شور | ۳ تا ۴ عدد |
گشنیز و جعفری تازه | ۱/۲ پیمانه |
طرز تهیه سالاد سیب زمینی و لبو
- لوبیاها را از شب قبل در آب خیس کنید. سپس از آب خارج کرده و در قابلمه بریزید و به همراه آب و مقداری نمک، برای ۲ تا ۳ ساعت بپزید.
- لبوها را بشویید و از وسط نصف کنید. سپس هر نیمه را نازک برش بزنید.
- لبو را در قابلمه آب بریزید و روی حرارت متوسط برای حداقل ۴۵ دقیقه بپزید.
- سیب زمینی را پوست بگیرید و درست مانند لبو، از وسط نصف کرده و هر نیمه را برشهای نازک بزنید.
- سیب زمینی را نیز به همراه مقداری نمک در یک قابلمه حاوی آب، برای حداقل ۱۵ تا ۲۰ دقیقه (تا زمانی که نرم شود) بجوشانید.
- لبو و سیب زمینی را از آب خارجی کنید و بعد از سرد شدن در ظرف دلخواهی بریزید.
- خیار شور را مکعبی و ریز خرد کرده و روی لبو و سیب زمینی بریزید.
- در نهایت لوبیا چیتی، گشنیز و جعفری را روی سالاد ریخته و سس را آماده کنید.
مواد لازم برای سس سالاد سیب زمینی و لبو | |
سس مایونز | ۳ قاشق غذاخوری |
سرکه سیب | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | هر کدام ۱/۲ قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | ۲ قاشق غذاخوری |
شکر | ۱ قاشق غذاخوری |
آب لبو | ۱ قاشق غذاخوری |
سس مایونز، سرکه و شکر، نمک و دان فلفل سیاه پودر شده را با روغن زیتون در ظرفی با هم ترکیب کنید و روی سالاد بریزید. فقط سالاد را با قاشق هم نزنید؛ ظرف سالاد را بردارید و آن را طوری بالا پایین کنید که مواد با هم ترکیب شوند.
نوش جان!
نکات و ترفندهای لازم برای تهیه سالاد لبو
در جدول زیر، به چند نکته مهم که میتوانید برای تهیه یک سالاد زمستانی خوشمزه و رژیمی به کار بگیرید، اشاره کردیم:
شیرین شدن سالاد | اضافه کردن ۱ قاشق غذاخوری شکر یا عسل به سس |
طعم ترشی در سالاد | اضافه کردن رب انار به سس یا انار دان شده به ترکیبات سالاد |
مزه بهتر سالاد | استفاده از لبوی پخته و کاملاً سرد شده |
طعم شوری در سالاد | استفاده از پنیر فتا، گودا یا پارمسان رنده شده |
سخن پایانی
سالاد لبو یک سالاد زمستانی و پاییزی خوشمزه و متفاوت است. بیشترین ترکیباتی که در این سالاد جذاب به کار میروند، اغلب شامل سیب زمینی، چغندر پخته شده، لوبیا چیتی، مرغ و سس مایونز، روغن زیتون و … است.
البته که شما میتوانید خلاقیت به خرج دهید و از ترکیبات دیگری مانند انار، هویج پخته شده یا حتی تخم مرغ آبپز در این سالاد استفاده کنید.
ممنونیم که تا اینجا همراه گلها بودید.