طرز تهیه بروسکتا

نویسنده: تیم تحریریه گلها

مهر 7, 1403

بدون پاسخ

طرز تهیه بروسکتا گوجه با نان باگت

بروسکتا یا بروشتا یک پیش غذای ایتالیایی ساده بر پایه‌ی مواد اولیه سالم و تازه‌ای است همچون نان باگت، روغن فرابکر تازه، ریحان تازه و گوجه فرنگی. البته بروسکتایی که امروزه با تاپینگ گوجه فرنگی یا بادمجان سرو می‌شود، دستخوش تغییر و تحولات طول تاریخ شده است. بروسکتای اصیل ایتالیایی تنها یک برش نان گریل شده‌ی باگت، پوشانده شده با روغن زیتون فرابکر و نمک دریای آسیاب شده بود. با این حال امروزه بروسکتا طرفداران خاص خود را داشته و میان جامعه گیاهخواران محبوبیت فراوانی دارد.

اگر شما هم علاقه دارید تا مزه این غذای گیاهی، سبک و خوشمزه را بچشید، در ادامه همراه ما باشید تا با بهترین دستور پخت بروسکتای ایتالیایی آشنا شوید.

مواد لازم برای تهیه بروسکتا گوجه (برای ۵ تا ۱۰ نفر)

مواد لازم بروسکتای گوجه فرنگی و ریحان
گوجه فرنگی ۴ عدد درشت
روغن زیتون فرابکر به مقدار دلخواه
ریحان خرد شده تازه ایتالیایی ۱۰۰ گرم
جعفری خرد شده تازه ۱۰۰ گرم
پنیر پارمزان یا موزارلا ۳۰۰ گرم
سیر له شده ۵ حبه
پودر آویشن ۱ قاشق چایخوری
نمک ۱ قاشق چایخوری
پودر فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری
نان تست یا نان باگت ۱۰ برش

طرز تهیه بروسکتا با فر

1. روشن کردن فر

ابتدا فر را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا گرم شود.

2. خرد کردن گوجه فرنگی‌ها

بعد از شستن گوجه‌فرنگی، آن‌ها را ریز و مکعبی خرد کنید و کنار بگذارید.

3. ترکیب کردن ادویه‌ها

فلفل سیاه، نمک و پودر آویشن را در ظرف کوچکی بریزید و هم بزنید تا به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند.

4. برش دادن نان باگت

اگر از نان تست استفاده نمی‌کنید، نان باگت را به صورت دایره‌های اریب با قطر ۲ سانتی‌متر برش بزنید.

5. چرب کردن نان با روغن زیتون

با یک فرچه یا برس آشپزی، هر دو طرف برش نان باگت را به روغن زیتون آغشته کنید.

میدونی چظور باید به سبک ایتالیایی، لازانیا درست کنی؟

6. له کردن سیر

سیرها را با استفاده از یک سیر له کن، له کنید؛ اگر سیر له کن ندارد یک چاقوی پهن بردارید، سیر را روی تخته قرار دهید و سپس لبه تخت چاقو را روی سیر بگذارید و آرام فشار دهید تا له شود. در نهایت سیر را با چاقو ریز خرد کنید.

7. مالیدن سیر به برش‌های نان

سیر له شده را روی نان‌ها پخش کنید تا تمام سطح نان را بپوشاند.

8. چیدن نان در سینی فر

کف سینی فر یک کاغذ روغنی پهن کنید و سپس نان‌ها را کف آن بچینید.

9. اضافه کردن گوجه و پنیر به نان

روی نان‌ها به مقدار دلخواه از گوجه فرنگی خردشده اضافه کنید. سپس روی آن پنیر پارمزان یا موزارلا بریزید.

اگر گیاه‌خوار هستید می‌توانید پنیر را از مواد اولیه حذف کنید و فقط گوجه بریزید.

10. اضافه کردن ادویه‌جات

ترکیب ادویه‌هایی شامل ادویه فلفل سیاه، نمک و آویشن را روی برش‌های نان بریزید.

11. قرار دادن سینی داخل فر

بعد از آماده شدن نان‌ها، سینی را داخل فر بگذارید و اجازه دهید برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه (بسته به قدرت فر) در دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد ترد و طلایی شوند.

12. سرو کردن بروسکتا

بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه سینی فر را بیرون بیاورید و روی نان کمی جعفری و ریحان خردشده تازه بریزید. سپس به همراه مخلفات دلخواه آن را سرو کنید.

نوش جان!

آیا می‌توان ریحان ایتالیایی استفاده کرد؟

بله. ریحان ایتالیایی عطر و بو و مزه بهتری داشته و می‌‌تواند جایگزین ریحان معمولی یا حتی ریحان خشک شده برای تزئین بروسکتا شود.

مواد لازم بروسکتای بادمجان

مواد لازم برای تهیه بروسکتای بادمجان (برای ۵ تا ۸ نفر)
بادمجان بزرگ ۲ عدد
نان باگت ۴ عدد بزرگ
سیر له شده ۲ تا ۳ حبه
روغن زیتون به مقدار دلخواه
پنیر موزارلا یا پارمزان ۲۵۰ گرم
نمک ۱ قاشق چایخوری
پودر فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری
پودر آویشن ۱ قاشق چایخوری
نعنا خشک ۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه بروسکتای بادمجان با فر

1. گرم کردن فر

فر را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کرده و اجازه دهید تا گرم شود.

2. ورقه ورقه کردن بادمجان

بادمجان را بشویید و سپس با استفاده از چاقو به ورقه‌های نازک (با پوست یا بدون پوست) برش بزنید. البته می‌توانید آن را مکعبی خرد کنید. سپس روی بادمجان‌ها نمک بریزید و بعد از ۲۰ دقیقه آن را شسته و خشک کنید.

3. سرخ یا کبابی کردن بادمجان

بر اساس سلیقه خودتان بادمجان‌ها را سرخ یا کبابی کنید.

4. ترکیب کردن ادویه‌ها

در ظرف دلخواهی نمک، فلفل سیاه، آویشن و نعنا خشک را بریزید و به خوبی ترکیب کنید تا یکدست شوند.

5. برش دادن و آغشته کردن نان به سیر و روغن زیتون

نان باگت را به صورت اریب با قطر ۲ سانتی‌متر برش بزنید. سپس روغن زیتون و سیر له شده را با هم ترکیب کرده و با یک برس آشپزی روی نان‌ها بزنید.

6. قرار دادن نان داخلی سینی فر

نان را روی کاغذ روغنی داخل سینی فر بچینید. سپس روی آن بادمجان و پنیر بریزید و ادویه‌ها را به بروسکتا اضافه کنید.

7. قرار دادن بروسکتا داخل فر

سینی بروسکتا را در فر بگذارید و اجازه دهید برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ترد و طلایی شود. نوش جان!

طرز تهیه بروسکتا بدون فر چگونه است؟

برای تهیه بروسکتای بدون فر، بهتر است قبل از افزودن مخلفات روی نان باگت، ابتدا برش‌های نان را که به سیر و روغن زیتون آغشته شدند، در یک تابه داغ کمی سرخ کنید تا ترد و طلایی شوند. سپس روی نان ترد شده را با تاپینگ دلخواه بپوشانید.

برای آب شدن پنیر کافی است تا نان‌های باگت را که با مواد پوشانده شده‌اند، داخل تابه بچینید و اجازه دهید به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه روی حرارت کم بمانند تا پنیر ذوب شود.

طرز تهیه بروسکتای مرغ

مواد لازم برای تهیه بروسکتای مرغ (برای ۴ تا ۶ نفر)

  • پنیر موزارلا یا پارمزان: ۲۵۰ گرم
  • ریحان تازه خرد شده: ۱۰۰ گرم
  • روغن زیتون: به مقدار دلخواه
  • گوجه گیلاسی: ۱۰ تا ۱۵ عدد
  • نان باگت بزرگ: ۲ عدد
  • سینه مرغ: ۵۰۰ گرم
  • سیر: ۳ حبه

برای تهیه این غذا دو روش وجود دارد:

روش اول: طرز تهیه بروسکتا روی مرغ

  1. ابتدا مرغ را با بیفتک بکوبید و سپس با نمک، فلفل سیاه و آویشن مزه دار کنید.
  2. تابه را با کمی روغن زیتون گرم کرده و هر دو طرف مرغ را برای ۵ تا ۱۰ دقیقه بپزید.
  3. سپس روی مرغ ترکیبی از گوجه فرنگی خرد شده، سیر تازه و مقداری نمک تصفیه شده و فلفل سیاه بریزید و با پنیر بپوشانید.
  4. در تابه را بگذارید و بعد از ۵ دقیقه غذا را سرو کنید.

روش دوم: طرز تهیه بروسکتای مرغ روی نان باگت

  1. سینه مرغ را مکعبی خرد کرده و در تابه‌ای با مقداری روغن زیتون، نمک و فلفل سیاه تفت دهید.
  2. در تابه‌ای دیگر، هر دو طرف برش‌های نان آغشته به روغن زیتون و سیر له شده را تفت دهید تا ترد و طلایی شود.
  3. نان را از تابه خارج کنید.
  4. مرغ پخته شده را به همراه گوجه فرنگی خرد شده روی نان بریزید؛ کمی نمک و فلفل اضافه کرده و سپس روی آن پنیر پارمزان ریخته و نوش جان کنید.

نکات تکمیلی

  • مناسب برای: پیش غذا یا صبحانه
  • مدت زمان پخت بروسکتا: ۳۰ تا ۴۰ دقیقه
  • مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: ۱۰ تا ۱۵ دقیقه

۶ فوت کوزه گری!

  1. اگر ریحان در دسترس نبود، از ریحان خشک، جعفری تازه خرد شده یا جعفری خشک هم می‌توانید استفاده کنید.
  2. برای جلوگیری از آب انداختن گوجه فرنگی، بهتر است آن را برای ۴ تا ۵ دقیقه کمی تفت دهید.
  3. به جای سیر تازه، می‌توانید ۱ قاشق چایخوری پودر سیر یا گرانول سیر استفاده کنید.
  4. برای خوش‌عطرتر شدن بروسکتا، از ریحان ایتالیایی تازه استفاده کنید.
  5. به جای نان باگت می‌توانید نان تست هم استفاده کنید.

مقالات مرتبط

طرز تهیه بهترین ادویه برای گوشت قرمز، خورشتی و کبابی

طرز تهیه ادویه گوشت

دقت کردید که مزه گوشت رستوران‌ها چقدر متفاوت از گوشتی است که در خانه آماده می‌کنید؟ رمز خوشمزگی گوشت‌های رستورانی

ادویه مخصوص فلافل

بهترین ادویه برای فلافل

شاید جالب باشد که فلافل هم ادویه مخصوص دارد تا طعم و مزه بهتر و متفاوت‌تری داشته باشد. فلافل یک

لیس غذاهای رشتی و گیلانی

فرهنگ غذایی رشت

گیلان یا همان رشت خودمان، یکی از سرسبزترین استان‌های شمالی کشور است که از دیرباز به واسطه فرهنگ غنی غذایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

کاربران عزیزی که پیش تر در سایت ثبت نام کرده‌اند، لطفا یکبار از طریق فراموشی رمز عبور، رمز خود را بازیابی و سپس وارد شوند.

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من