بابا غنوش یا بابا غنوج یکی از پیش غذاهای سنتی، لذیذ و محبوب کشور لبنان است که با استفاده از بادمجان کبابی، سیر و ارده و سایر مواد غذایی سالم و خوشمزه تهیه میشود. معمولاً بابا غنوش را به همراه چیپس یا نانهای تردی مانند نان پیتا به عنوان یک دیپ در سینی مزه سرو میکنند. البته به عنوان پیش غذا هم در بسیاری از رستورانهای لبنانی و بین المللی سرو میشود.
دستور پخت باباغنوش به روش لبنانی بسیار ساده و آسان بوده و در کمتر از ۱ ساعت میتوانید عطر و طعم این غذای لذیذ لبنانی را بچشید. برای یادگیری طرز تهیه باباغنوش در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه بابا غنوش
مواد لازم برای تهیه باباغنوش برای ۴ نفر | |
بادمجان | ۶ عدد متوسط |
ارده | ۲ قاشق غذاخوری |
سیر | ۴ حبه |
روغن زیتون | ۴ قاشق غذاخوری |
لیموترش تازه | ۱ عدد |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ۲/۱ قاشق چایخوری |
جعفری تازه خرد شده | به مقدار لازم |
فلفل پاپریکا | به مقدار لازم |
دستور تهیه بابا غنوش به روش لبنانی
شما میتوانید به راحتی و در ۵ مرحله، در کمتر از ۱ ساعت یک باباغنوش اصل و خوشمزه با بادمجان درست کنید. پیشنهاد میکنیم برای درست کردن باباغنوش از دستور پخت زیر استفاده کنید:
مرحله اول: آماده کردن بادمجانها
سعی کنید بادمجانهایی با رنگ تیره بخرید تا طعم شیرینتری داشته باشد. سپس آنها را به خوبی بشویید و با استفاده از یک چنگال، روی سطح آنها را سوراخ کنید.
مرحله دوم: کبابی کردن بادمجانها
بادمجانهایی که سوراخ کردید را بر روی شعله گاز، روی ذغال، روی باربیکیو و یا داخل فر با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد تا زمان سیاه شدن پوست بادمجانها کبابی کنید. بعد از ۳۰ دقیقه بادمجانها را داخل یک ظرف قرار دهید و روی آن را بپوشانید تا خنک شود.
مرحله سوم: پوست گرفتن و له کردن بادمجانها
بعد از خنک شدن، پوست بادمجانها را به آرامی بگیرید. سپس بادمجان کبابی را با استفاده از یک چاقو خرد کنید یا آن را داخل غذاساز بریزید و له کنید.
مرحله چهارم: میکس کردن مواد به همراه بادمجانها
در این مرحله، ارده، آب لیمو ترش، روغن زیتون و سیر تازه خرد شده را به ترکیب بادمجانها اضافه کنید و تا زمان یکدست شدن هم بزنید. در نهایت نمک و فلفل سیاه را به مواد اضافه کرده و به خوبی ترکیب کنید.
نکته! اگر سیر تازه در دسترس ندارید، میتوانید پودر سیر را جایگزین آن کنید.
مرحله پنجم: سرو کردن بابا غنوش
باباغنوش آماده شده به روش لبنانی را در ظرف دلخواهی بریزید. روی آن را با مقداری دلخواه ارده، روغن زیتون، جعفری تازه و خرد شده به همراه فلفل پاپریکا تزئین کنید. در کنار باباقانوش مقداری چیپس یا نان پیتا ترد و خرد شده سرو کرده و نوش جان کنید.
همچنین بخوانید: چطور باقلا قاتق مجلسی با شوید تازه درست کنیم؟
طرز تهیه بابا غنوش بدون ارده
اگر مزه ارده را دوست ندارید یا گرمی آن شما را اذیت میکند، میتوانید ارده را حذف کنید و از دستور پخت باباغنوش بدون ارده استفاده کنید. مراحل تهیه این غذا بدون استفاده از ارده عبارتند از:
مرحله اول: کبابی کردن و له کردن بادمجانها
دقیقاً مانند دستور پخت بابا غنوش با ارده، بادمجانها را کبابی کنید و پوست بگیرید. سپس با غذاساز له کنید و یا با چاقو آنها را خرد کنید.
مرحله دوم: ترکیب کردن مواد با بادمجانها
سیر خرد شده، آب لیمو ترش تازه، روغن زیتون و نمک و فلفل سیاه را به بادمجان اضافه کنید و تا زمان یکدست شدن مواد، آنها را هم بزنید.
همچنین بخوانید: دستور پخت کشک بادمجان مجلسی و خوشمزه با کشک
دستور پخت بابا غنوش با ماست
یک جایگزین خوشمزه و با بافت مشابه با ارده، ماست است. شما میتوانید به جای باباغنوش با ارده، باباغنوش با ماست درست کنید و به همراه چیپس یا نان پیتا نوش جان کنید. برای تهیه باباغنوش با ماست برای ۲ نفر نیاز دارید به:
مواد لازم برای تهیه باباغنوش با ماست برای ۲ نفر | |
بادمجان | ۲ عدد بزرگ |
سیر | ۲ حبه خرد شده |
ماست ساده یا چکیده | ۱ پیمانه |
آب لیموترش تازه | ۲ قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ۲/۱ قاشق چایخوری |
فلفل پاپریکا | به مقدار لازم |
جعفری تازه و خرد شده | به مقدار لازم |
ابتدا بادمجانها را بشویید، به مدت ۳۰ دقیقه در فر، باربیکیو و یا روی شعله گاز کبابی کنید و سپس داخل غذاساز یا با چاقو آنها را له کنید. در نهایت ماست چکیده یا ماست ساده، سیر خرد شده، آب لیمو ترش و روغن زیتون را به همراه نمک و فلفل سیاه بابادمجانها اضافه کنید و به خوبی هم بزنید.
روی مواد را با روغن زیتون، فلفل پاپریکا و جعفری خرد شده تزیین کنید.
طرز تهیه بابا غنوش با پودر کاکائو
یکی از دستورهای پخت جذاب و جالب باباغنوش، طرز تهیه آن با پودر کاکائو است. شاید برایتان کمی عجیب باشد اما بسیاری از افراد عاشق ترکیب تلخی پودر کاکائو با شیرینی بادمجان و تندی سیر هستند. شما هم میتوانید برای درست کردن باباغنوش با پودر کاکائو، ۱ قاشق چایخوری پودر کاکائو را به ترکیب بادمجان اضافه کرده و نوش جان کنید.
بیشتر بخوانید: چطور آب دوغ خیار درست کنیم؟
فرق متبل و بابا غنوش چیست؟
متبل و بابا غنوش هر دو از خوشمزهترین دیپهای لبنانی هستند که با بادمجان درست میشوند. تفاوتی بین باباغنوش و متبل نیست و درواقع نام دیگر باباغنوش، همان مبتل است. تنها یک تفاوت جزئی بین مبتل و باباغنوش در ترکیبات این دو پیش غذا هست که آن هم گردوی خرد شده در ترکیبات مبتل میباشد.
همچنین بخوانید: طرز تهیه فلافل بندری خانگی
۹ فوت کوزه گری برای تهیه باباغنوش اصل
اگر دوست دارید بابا غنوش اصیل و لبنانی برای خودتان درست کنید، پیشنهاد میکنیم از نکات و فوت و فنهای زیر استفاده کنید:
- از روغن زیتون بکر با عطر و بوی زیتون تازه استفاده کنید.
- باباغنوش را بین ۲ تا ۳ روز نگهداری کرده و تازه تازه میل کنید.
- از ارده کنجد مرغوب و تازه با رنگ کرم روشن یا تیره استفاده کنید.
- برای گرفتن سردی بادمجان از مقداری فلفل قرمز و زیره سیاه استفاده کنید.
- از ماست چکیده و سفت استفاده کنید که آب نداشته باشد و غذا آب نیندازد.
- بادمجانهایی با پوست تیرهتر و تخم بیشتر استفاده کنید تا طعم تلخی کمتری داشته باشد.
- اگر مزه رب انار را میپسندید، به دلخواه ۲ تا ۳ قاشق رب انار به مواد باباغنوش اضافه کنید.
- برای اصیل شدن باباغنوش و تهیه آن به روش لبنانی، میتوانید مقداری کشک به مواد اضافه کنید.
- برای تخلیه کامل آب بادمجان میتوانید بعد از میکس کردن آن، بادمجان را داخل یک آبکش بریزید و اجازه دهید آب اضافی آن خالی شود.