چه چیزی لذت بخش تر از تهیه یک غذای خوشمزه و مقوی است، آن هم در کوتاه ترین زمان ممکن؟! بورک گوشت ترکی، یک ساندویچ سریع با لایه های نازک خمیر یوفکا و پر شده با مایه گوشتی، میتواند بهترین گزینه برای یک وعده غذایی فوری و خوشمزه باشد. اگر شما هم عاشق غذاهای اصیل ترکیهای هستید، پیشنهاد میکنیم تا بورک گوشت و بورک مرغ به سبک ترکی را حتماً در خانه درست کنید.
اگر آماده هستید تا آشپزخانهتان را به یک آشپزخانه ترکی تبدیل کنید، دست به کار شوید تا طرز تهیه بورک گوشت به سبک ترکی استانبولی را یاد بگیرید!
مواد لازم برای تهیه بورک گوشت با خمیر یوفکا
مواد لازم بورک گوشت برای ۴ نفر | |
خمیر یوفکا | به مقدار نیاز |
گوشت چرخ کرده | ۲۵۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد متوسط |
قارچ | ۱۰۰ گرم |
پنیر پیتزا | ۱۰۰ گرم |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذا خوری |
آب لیمو ترش | ۱ قاشق غذا خوری |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ۱/۲ قاشق چایخوری |
آویشن | ۱ قاشق چایخوری |
تخم گشنیز | ۱/۲ قاشق چایخوری |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
کنجد | به مقدار لازم |
روغن مایع | به مقدار لازم |
دستور پخت بورک گوشت و قارچ به روش ترکیهای
مرحله ۱: خرد کردن پیاز
پیاز را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید. سپس تابهای را روی حرارت متوسط قرار دهید و به همراه روغن داغ کنید.
مرحله ۲: سرخ کردن پیاز
پیاز را در تابه بریزید و تفت دهید؛ سرخ کردن را تا زمان طلایی و سبک شدن آن ادامه دهید.
مرحله ۳: تفت دادن گوشت چرخکرده
گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید. سپس با یک قاشق بافت گوشت را از هم باز کنید تا گلوله گلوله نشود و کاملاً یکدست باشد.
همچنین بخوانید: ۷ خاصیت شگفت انگیز فلفل سیاه برای بدن
مرحله ۴: اضافه کردن ادویهجات
برای گرفتن بوی زهم گوشت، ادویه و چاشنیها شامل نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، آویشن و تخم گشنیز پودر شده را به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله ۵: تفت دادن رب گوجه فرنگی
وسط تابه را خالی کنید و ۱ قاشق غذاخوری رب بریزید. رب را هم بزنید و بعد از ۱ تا ۲ دقیقه با سایر مواد ترکیب کنید.
مرحله ۶: ورقه ورقه کردن قارچها
قارچها را بشویید و ورقه ورقه خرد کنید. سپس در یک تابه جداگانه به همراه ۱ قاشق چایخوری کره و مقداری روغن سرخ کنید تا آب آن کامل از بین برود.
برای جلوگیری از سیاه شدن قارچ ها در حین تفت دادن، ۱ قاشق چایخوری آبلیمو ترش تازه را به تابه خود اضافه کنید.
مرحله ۷: اضافه کردن قارچ به گوشت
بعد از تفت دادن قارچ، آن را روی گوشت بریزید. سپس نصف استکان آب جوش روی مواد بریزید و اجازه دهید برای ۴ تا ۵ دقیقه بپزد و آب کاملاً تبخیر شود.
مرحله ۸: پیچیدن خمیر یوفکا
خمیر یوفکا را بردارید و روی یک سطح صاف مانند کابینت، تخته یا سینی پهن کنید. یک یا دو قاشق از مواد بورک را روی خمیر بریزید. مقداری پنیر پیتزا روی مواد بریزید و بورک را به شکل لقمه بپیچید، طوری که مواد بورک از داخل آن بیرون نریزد!
برای چسبیدن لبه خمیر یوفکا به هم مقداری آب به خمیر بزنید تا لبه آن کاملاً بچسبد و فیکس شود.
مرحله ۹: قرار دادن بورک در سینی فر
بعد از آنکه تمامی مواد را در خمیر یوفکا پیچیدید، آنها را درون سینی فر چرب و پوشانده شده با کاغذ روغنی قرار دهید.
مرحله ۱۰: آغشته کردن بورک به تخم مرغ
یک عدد تخم مرغ را در کاسهای بشکنید و به خوبی هم بزنید تا بافت آن یکدست شود. سپس با یک قلمو، بورکها را به تخم مرغ آغشته کنید و مقدار کنجد روی آنها بپاشید.
مرحله ۱۱: پخت و سرو بورک
سینی بورک گوشت و قارچ را داخل فر ۱۸۰ درجه سانتیگراد از قبل گرم شده قرار دهید. بعد از ۲۰ دقیقه بورک شما آماده سرو است.
نوش جان!
۳ نکته مهم برای پخت بورک گوشت با خمیر یوفکا
برای آنکه بورک خوشمزهتری داشته باشید، پیشنهاد میکنیم تا:
- میتوانید به جای گوشت چرخ کرده، سینه مرغ مکعبی استفاده کنید.
- برای مزه بهتر از ۱ قاشق چایخوری پودر سیر در مواد گوشت استفاده کنید.
- حواستان باشد که مایه گوشت یا مرغ بورک خیس نباشد؛ چرا که بورک را له میکند.
آیا جایگزینی برای خمیر یوفکا وجود دارد؟
بله. میتوانید به جای خمیر یوفکا از نان لواش یا نان پیتا استفاده کنید. البته این موارد جایگزین در دستور پخت اصیل ترکی به کار نمیرود و به عبارتی، بورک ایرانیزه خواهد بود!
سخن پایانی
اگر قصد دارید غذای جدیدی را امتحان کنید و از تهیه غذاهای تکراری خسته شدهاید، بورک گوشت به سبک ترکیه ای میتواند انتخاب عالی برای شما باشد. این غذا با دسترسی داشتن به چند ماده اولیه، به راحتی قابل تهیه است و در زمان بسیار کوتاهی میتوانید بورک گوشت ترکی را درست کنید.