خواص پودر زردچوبه + مضرات

نویسنده: تیم تحریریه گلها

مهر 30, 1403

بدون پاسخ

خواص و مضرات پودر زردچوبه برای سلامت بدن

زردچوبه نه تنها به عنوان یک ادویه محبوب برای طعم دار کردن غذاها شناخته می‌شود، بلکه به دلیل خواص درمانی گسترده‌اش در طب سنتی و طب پزشکی مدرن، توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کرده است. این ادویه ارزشمند با ترکیبات فعال منحصر به فرد خود (مانند آنتی‌اکسیدان)، از دیرباز در فرهنگ‌های مختلف به عنوان یک داروی طبیعی مورد استفاده قرار می‌گرفت. اما آیا علاوه بر خواص منحصر به فرد زردچوبه، مضرات و عوارضی هم می‌تواند برای بدن داشته باشد؟

در این مقاله، ۹ خاصیت شگفت انگیز و ۷ تا از عوارض احتمالی زردچوبه را به شما معرفی می‌کنیم تا بتوانید به بهترین شکل از این ادویه پرخاصیت استفاده کنید.

۹ خاصیت فوق العاده زردچوبه

زردچوبه تنها یک ادویه و طعم دهنده ساده غذا نیست! بلکه این گیاه درمانی خواص متعددی را برای بدن به همراه دارد که می‌تواند به حفظ سلامت ارگان های بدن کمک کند، مانند:

1. ضد التهاب قوی

ماده فعال اصلی زردچوبه، کورکومین، به عنوان یک ضدالتهاب قدرتمند شناخته می‌شود که در کاهش دردهای مفصلی و التهابات مزمن نقش مهمی دارد.

زردچوبه 90 گرم – P.E.T

79,950 تومان 55,965 تومان
افزودن به سبد خرید

2. سرشار از آنتی‌اکسیدان

همچنین، خواص آنتی اکسیدانی قوی زردچوبه به محافظت از سلول ها در برابر آسیب های رادیکال های آزاد کمک می‌کند و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و برخی سرطان ها را کاهش می‌دهد.

3. مفید برای درمان تب یونجه

بر اساس تحقیقاتی که تا کنون صورت گرفته محققان به این نتیجه رسیدند که مصرف خوراکی زردچوبه علائم تب یونجه را که شامل عطسه، خارش، آبریزش بینی و احتقان است را کاهش می‌دهد.

همچنین بخوانید: آیا از خواص شگفت انگیز فلفل سیاه باخبرید؟

4. درمان سوءهاضمه

برخی بیمارانی که دچار سوءهاضمه شدند، با مصرف زردچوبه این عارضه را تا حدی درمان کردند. مصرف کورکومین موجود در زردچوبه به صورت خوراکی، ممکن است همانند داروی امپرازول موثر باشد.

5. بهبود افسردگی

بیشتر تحقیقات انجام شده در این زمینه نشان می‌دهد که کورکومین موجود در زردچوبه، علائم افسردگی را در افرادی که سابقه مصرف داروهای افسردگی داشتند، کاهش داده است.

6. کاهش سطح بالای کلسترول

بر اساس مطالعات انجام شده، مصرف ادویه زردچوبه به کاهش سطح چربی خون یا همان تری گلیسیرید کمک می‌کند.

آیا می‌دانید شکر قهوه ای چه تاثیرات و مضراتی برای سلامت بدن دارد؟

7. درمان بیماری کبد چرب

مصرف پودر زردچوبه در بهبود بیماری کبد چرب به طور چشمگیری موثر است. ماده فعال زردچوبه (کورکومین) با کاهش التهاب و اکسیداسیون در کبد، به بهبود عملکرد آن کمک می‌کند. همچنین، کورکومین می‌تواند از تجمع بیشتر چربی کبد و آسیب‌های کبدی، جلوگیری کند.

8. کاهش تورم و التهاب

یکی دیگر از خواص زردچوبه از بین بردن تورم و التهاب های ایجاد شده در بدن است. محققان به این نتیجه رسیدند مصرف کورکومین موجود در زردچوبه به صورت خوراکی می‌تواند به از بین بردن التهاب ایجاد شده کمک کند. علاوه بر آن مصرف زردچوبه چه به صورت خوراکی و چه به صورت دهان شویه می‌تواند از تورم و زخم های دهان در طول پرتودرمانی جلوگیری کند.

9. تسکین درد استئوآرتریت (آرتروز)

جالب است بدانید که مصرف پودر زردچوبه به تنهایی یا همراه با سایر ترکیبات گیاهی، مانند ایبوپروفن عمل کرده و به تسکین درد و بهبود عملکرد افراد مبتلا به آرتروز، کمک می‌کند.

همچنین بخوانید: آیا پودر جوانه گندم برای لاغری و کاهش وزن مفید است؟

اگر زردچوبه زیاد بخوریم چه می‌شود؟

باید به این موضوع توجه داشته باشید که اگر زردچوبه بی‌رویه و بیش از حد مصرف شود، می‌تواند عوارض و خطرات احتمالی زیر را به همراه داشته باشد:

  1. ناراحتی معده

همان ترکیباتی که زردچوبه را به یک ادویه مفید برای سیستم گوارش تبدیل کرده‌، در صورت مصرف بیش از حد می‌تواند باعث تحریک و ناراحتی معده شود.

زردچوبه با تحریک تولید اسید معده، می‌تواند به هضم غذا کمک کند اما در عین حال، برای برخی افراد، این افزایش اسید می‌تواند منجر به سوزش سر دل، سوء هاضمه و سایر مشکلات گوارشی شود. بنابراین، اگرچه زردچوبه فواید بسیاری دارد، اما باید به مقدار مناسب و با احتیاط مصرف شود.

  1. رقیق کردن خون

با رقیق شدن خون به دنبال مصرف زردچوبه، در صورت بروز هرگونه خونریزی، میزان خون از دست رفته بیشتر از حالت عادی خواهد شد. با اینکه هنوز علت این مشکل پیدا نشده، اما افرادی که داروی رقیق کننده خون مصرف می‌کنند بهتر است حواسشان به مقدار مصرف آن باشد.

  1. تحریک انقباضات

زردچوبه، از دیرباز برای کاهش علائم قاعدگی استفاده می‌شد. با این حال، به دلیل خاصیت رقیق کنندگی خون، مصرف مکمل های زردچوبه در بارداری توصیه نمی‌شود.

افزودن مقدار کم زردچوبه به عنوان ادویه به غذا در دوران بارداری، معمولاً مشکلی ایجاد نمی‌کند.

سایر عوارضی که به دنبال مصرف بیش از حد زردچوبه ممکن است تجربه کنید عبارتند از:

  1. بهم ریختگی تعادل هورمونی در زنان
  2. حالت تهوع
  3. سرگیجه
  4. اسهال

این افراد نباید زردچوبه مصرف کنند!

افرادی نباید زردچوبه مصرف کنند که:

  • شیمی درمانی انجام می‌دهند.
  • در ۲ هفته گذشته جراحی انجام دادند.
  • دچار مشکلات صفراوی یا کبدی هستند.
  • زنان باردار و زنانی که در دوران شیردهی هستند.
  • داروهای ضد انعقاد خون یا داروهای دیابت مصرف می‌کنند.

آیا مصرف روزانه زردچوبه برای سلامتی مضر است؟

بیشتر افراد می‌توانند زردچوبه را به عنوان یک ادویه طبیعی و بی خطر، در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانند. اما توجه داشته باشید که مکمل های زرد چوبه حاوی مقدار بسیار بیشتری از ماده فعال زردچوبه (کورکومین) نسبت به خود ادویه هستند. به همین دلیل، مصرف مکمل ها ممکن است با سایر داروها یا مکمل هایی که مصرف می‌کنید تداخل داشته باشند و عوارض جانبی برای شما ایجاد کنند.

مقالات مرتبط

طرز تهیه پیده ترکی با گوشت و مرغ

طرز تهیه پیده ترکی با گوشت و مرغ

آیا تا به حال طعم نان تازه پخته شده با رویه‌ای طلایی و پر از گوشت آبدار و مرغ ترد

طرز تهیه بورک گوشت و قارچ با خمیر یوفکا

طرز تهیه بورک گوشت به سبک اصیل ترکی

چه چیزی لذت بخش تر از تهیه یک غذای خوشمزه و مقوی است، آن هم در کوتاه ترین زمان ممکن؟!

طرز تهیه ادویه مخصوص کتلت گوشت چرخ کرده

ادویه کتلت چیست؟

برای خوشمزه‌تر شدن کتلت از چه ادویه‌ای استفاده کنم؟ یکی از سوالات رایجی که ذهن اغلب زنان خانه‌دار و افراد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

کاربران عزیزی که پیش تر در سایت ثبت نام کرده‌اند، لطفا یکبار از طریق فراموشی رمز عبور، رمز خود را بازیابی و سپس وارد شوند.

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من