استیک یکی از محبوبتریو خوشمزهترین غذاهای ملل است که از گوشت گوساله تهیه میشود. پخت این غذا کمی دشوار است و نیاز به تجربه و مهارت دارد. این غذای گوشتی اغلب در کشور آمریکا رایج بوده و به شکلها و روشهای مختلفی طبخ میشود.
برای تهیه استیک گوشت گوساله نیاز به فیله گوساله کوبیده شده با بیفتک دارید. البته باید این نکته را یادآور شویم که کوبیدن بیش از اندازه استیک میتواند موجب آب گوشت شود؛ پس اگر مهارت کافی ندارید، گوشت گوساله مخصوص استیک خریداری کنید. در ادامه همراه ما باشید تا بهترین طرز تهیه استیک گوشت رستورانی با چاشنی مخصوص گلها را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه استیک گوشت رستورانی
مواد اولیه استیک گوشت گوساله | |
فیله یا راسته گوساله | ۴۰۰ گرم |
سیر | ۲ حبه |
روغن زیتون | ۲ قاشق غذاخوری |
سس باربیکیو | ۲ قاشق غذاخوری |
سس سویا | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ۱ قاشق چایخوری |
روغن سرخ کردنی | ۴ قاشق غذاخوری |
فلفل پاپریکا | ۱ قاشق چایخوری |
طرز تهیه استیک گوشت گوساله مزهدار شده در ماهیتابه گریل
برای تهیه استیک گوشت گوساله یا بیفتک گوساله مزهدار شده در ماهیتابه، پیشنهاد میکنیم مطابق مراحل زیر پیش بروید:
مرحله اول: آماده سازی گوشت
ابتدا گوشت را به برشهای افقی با پهنای ۱ سانتیمتر چاقو بزنید و سپس آنها را بین دو کیسه فریزر قرار دهید. سپس با استفاده از بیفتک بکوبید تا نازک و پهن شود.
مرحله دوم: آماده سازی مواد مرینت
برای مرینیت استیک فیله گوساله سیر را رنده کنید و داخل ظرف مناسبی بریزید. سپس سس باربیکیو و سس سویا را به همراه روغن زیتون، نمک، فلفل سیاه و کمی فلفل پاپریکا به آن اضافه کنید و به خوبی هم بزنید.
ادویههات تموم شده و هیچی برای مزه دار کردن استیک نداری؟ کافیه به فروشگاه ادویهجات گلها سر بزنی!
مرحله سوم: مرینت کردن استیک گوساله
برای طعمدار کردن گوشت استیک، آن را به سس مرینیت اضافه کنید. سپس روی آن را بپوشانید و به مدت ۲۴ ساعت داخل یخچال قرار دهید. برای طعمدار کردن استیک میتوانید از چاشنی استیک گلها نیز استفاده کنید تا یک طعم جدید و جالب از این غذای لاکچری را تجربه کنید!
مرحله چهارم: پخت استیک گوساله در ماهیتابه
برای طرز تهیه استیک گوشت گوساله در ماهیتابه، یک تابه گریل را روی حرارت متوسط قرار دهید و ۴ قاشق غذاخوری روغن داخل آن بریزید. بعد از داغ شدن تابه، تکههای گوشت مزهدار شده را داخل تابه بگذارید و در آن را ببندید. بعد از ۲ تا ۳ دقیقه گوشت را برعکس کنید تا طرف دیگر آن بپزد.
استیک را به همراه سس قارچ سرو و نوش جان کنید!
چقدر طول میکشد تا استیک گوشت کامل بپزد؟
روش درست کردن استیک گوساله به ذائقه شما بستگی دارد به طوری که:
- اگر گوشت را آبدار میخورید: ۶ تا ۷ دقیقه
- اگر گوشت را مغز پخت (Well Done) میخورید: ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت
زمان لازم است تا فیله گوساله داخل فر یا ماهیتابه بپزد.
همچنین بخوانید: بهترین ادویه برای استیک گوشت
مواد لازم برای سس قارچ برای استیک گوشت گوساله
برای تهیه سس قارچ مخصوص برای سرو استیک گوشت گوساله نیاز دارید به:
- شیر: ۱ لیوان
- آرد: ۱ قاشق غذاخوری
- نمک: ۱ قاشق چایخوری
- قارچ ورقه ورقه شده: ۲ لیوان
- پودر آویشن: ۱ قاشق چایخوری
- فلفل سیاه: ۱/۲ قاشق چایخوری
- روغن سرخ کردنی: ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه سس قارچ برای استیک مرغ یا گوشت
یک ماهیتابه مناسب را روی حرارت متوسط قرار دهید و روغن را به آن اضافه کنید. سپس قارچها را اضافه کنید و هم بزنید. قارچ را تا جایی تفت دهید که آب آن کاملاً خشک شود. در این مرحله نمک، فلفل سیاه و آویشن را به قارچ اضافه کنید و هم بزنید.
یک گوشه از فضای تابه را خالی کنید، آرد را اضافه کنید و تفت دهید. بعد از ۲ دقیقه که خامی آرد گرفته شد، شیر را بریزید و به قدری هم بزنید که آرد کاملاً باز شود و گلوله گلوله نشود. در نهایت تمام ترکیبات تابه را هم بزنید و اجازه دهید برای ۲ تا ۳ دقیقه بجوشد تا سس غلیظ شود.
راز خوشمزگی و لعاب سس قارچ برای استیک گوشت گوساله، عصاره گوشت است که پیشنهاد میکنیم برای تجربه یک مزه جدید از آن استفاده کنید!
طرز تهیه استیک مرغ
مواد اولیه لازم برای تهیه استیک مرغ
مواد اولیه برای استیک مرغ برای ۲ نفر | |
سینه مرغ | ۱ عدد |
پیاز متوسط | ۱ عدد |
روغن زیتون | ۱ قاشق غذاخوری |
سس سویا | ۲ قاشق غذاخوری |
سیر | ۲ حبه |
شکر قهوهای | ۱ قاشق مرباخوری |
رزماری | نصف شاخه |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
فلفل پاپریکا | به مقدار لازم |
ابتدا سینه مرغ را از وسط نصف کنید و هر تکه را بین دو کیسه فریز، با بیفتک یا گوشکوب بکوبید تا نازک شود. پیاز خلالی خرد شده را به همراه سیر رنده شده را داخل ظرف مناسبی بریزید. سپس سس سویا، روغن زیتون، شکر قهوهای، نمک، فلفل سیاه، پاپریکا و رزماری خرد شده را نیز به آن اضافه کنید. مرغ را به مدت حداقل ۶ ساعت داخل مواد مرینیت کنید.
در آخر برای تهیه استیک مرغ رژیمی در فر، یک سینی مخصوص را با روغن چرب کنید، مرغها را داخل آن بچینید و در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد برای ۳۰ تا ۴۵ دقیقه بپزید. نوش جان!
۷ نکته مهم برای درست کردن استیک گوشت و مرغ در ماهیتابه به روش رستورانی
- برای حفظ آب و بافت نرمتر استیک میتوانید آن را گریل کنید.
- در سس مرینیت میتوانید از ۱ قاشق غذاخوری سس خردل نیز استفاده کنید.
- برای رژیمی شدن غذا، میتوانید آن را به همراه سس مرینیت استیک گوساله داخل فر بپزید.
- قبل از پخت گوشت در تابه بهتر است دمای آن داغ و بالا باشد تا گوشت کاملاً بپزد و کاراملی شود.
- برای مزه دار کردن استیک گوشت گوساله میتوانید مقداری پودر سیر نیز به سس مرینیت اضافه کنید.
- حتماً حتماً قبل از شروع به پخت استیک، آن را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید تا به دمای اتاق برسد.
- برای مزه دار کردن مرغ و گوشت میتوانید از چاشنی استیک گلها یا چاشنی مرغ گلها نیز استفاده کنید.