یک غذای محلی با شهرت جهانی؛ این چیزی است که میتوان در وصف اکبر جوجه خوشمزه و دوستداشتنی گفت. اگر شما هم به شهرهای شمالی کشور سفر کرده باشید حتما با نام این غذا آشنایی دارید و اگر که مزه آن را هم امتحان کرده باشید خوب میدانید که این غذا که ظاهر سادهای دارد و از کم ترین مواد تهیه شده است و از انواع غذاهای محلی شمالی است طعم بسیار متفاوت و خوشمزهای دارد که اگر با دستورالعمل گلها تهیه شود هرکس را عاشق خودش میکند. این غذا اولین بار توسط حاج علی اکبر کلبادی و همسرش تهیه شد و به سرعت به یکی از غذاهای مورد علاقه رانندههای آن مسیر تبدیل شد. در اینجا اکبر جوجه را با دستورالعمل گلها به شما آموزش میدهیم.
مرحله اول
اکبر جوجه را میتوانید هم به صورت مرغ درسته و هم به صورت دو تکه شده تهیه کنید. در صورتی که از مرغ درسته استفاده میکنید پیشنهاد میکنیم از جوجه مرغ کوچک استفاده کنید. در غیر این صورت میتوانید مرغ را دو تکه کنید. همچنین پوست مرغ را به هیچ وجه جدا نکنید. برای شروع ابتدا یک قابلمه یا ماهیتابه گود بردارید و 100 گرم کره را داخل آن بریزید. یک لیوان روغن مایع را اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید.
مرحله دوم
در حالی که روغن درون قابلمه گرم میشود، روی تکههای مرغ را کمی نمک و فلفل سیاه گلها بریزید و ماساژ دهید. سپس آنها را داخل روغن قرار دهید. دقت کنید که مقدار روغن باید در حدی باشد که حداقل نصف مرغ داخل روغن باشد. پس در صورت نیاز روغن مایع بیشتری اضافه کنید. در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید مرغ حدود پنج تا شش دقیقه بپزد. پس از این مدت در قابلمه را بردارید و مرغ را برگردانید تا طرف دیگر آن هم به همان مدت بپزد.
مرحله سوم
پس از این که هر دو طرف مرغ کمی پخته شد، در قابلمه را بردارید و یک چهارم فنجان زعفران دم کرده را روی تکههای مرغ بریزید. نصف لیوان آب را با احتیاط و کم کم به مرغها اضافه کنید و در قابلمه را دوباره قرار دهید. حرارت زیر قابلمه را معمولی کنید و اجازه دهید تا تکههای مرغ به مدت دو ساعت در مخلوط روغن و زعفران پخته و سرخ شوند تا مزه خوبی بگیرند. هرازگاهی در قابلمه را بردارید و تکههای مرغ را زیر و رو کنید تا به صورت یکنواخت سرخ شوند.
مرحله چهارم
در همین حین که مرغها در حال سرخ شدن هستند، سس رب انار مخصوص را آماده کنید که بسیار ساده است و در کنار اکبر جوجه ترکیب خوشمزهای را میسازد. برای این کار ابتدا چند عدد گردو را بشکنید و مغز آنها را خرد کنید. ما به تقریبا نصف فنجان مغز گردو خرد شده نیاز داریم. سپس یک فنجان رب انار را داخل یک کاسه بریزید. آب دو تا سه عدد نارنج را بگیرید و به رب انار اضافه کنید و هم بزنید تا سس لطیف و یکدستی حاصل شود. گردوهای خرد شده را هم به سس اضافه کنید و خوب هم بزنید.
مرحله پنجم
به مرغها سر بزنید و در صورتی که همه جای آنها کاملا سرخ شده بودند و رنگشان طلایی شده بود آنها را از قابلمه خارج کنید و داخل یک ظرف مخصوص پذیرایی بچینید. سپس میتوانید سس رب انار را روی اکبر جوجه بریزید و سرو کنید. نوش جان!
نکات مهم برای طرز تهیه اکبر جوجه با کره
- این غذا در مازندران در کنار کته برنج زعفرانی سرو میشود.
- سس رب انار را هم میتوانید روی اکبر جوجه بریزید و هم میتوانید مقداری از آن را داخل پیاله بریزید و در کنار هر بشقاب سرو کنید.
- برای تهیه این غذا میتوانید از دستگاه سرخکن هم استفاده کنید که کارتان را سادهتر هم میکند. فقط کافیست که مخلوط روغن سرخ کردنی و کره را داخل سرخکن بریزید و جوجهها را داخل آن قرار دهید تا کاملا سرخ شوند.
- در برخی از موارد جوجهها را قبل از سرخ کردن مزهدار میکنند. برای این کار میتوانید جوجهها را به مدت یک شب در مخلوط پود پیازگلها و پودر سیرگلها و آب لیمو ترش و چاشنی ها و ادویه های گلها قرار دهید.