چه کسی است که از طعم خارق العاده ته چین لذت نبرد؟ ته چین از غذاهای خوش طعم و محبوبی است که بسیاری از افراد در مراسمات خود برای مهمانان تدارک میبینند. اما آیا تاکنون شده که احساس کنید ته چین مرغی که خودتان درست میکنید به خوش طعمی ته چین های دیگری که امتحان کردید نیست؟ نگران نباشید چون ما در این مقاله قصد برملا کردن راز خوشمزگی ته چین مرغ مجلسی را داریم.
پس در ادامه با ما همراه باشید تا علاوه بر آموزش طرز تهیه ته چین مرغ به روش اصولی، نکات و ترفندهای طلایی برای پخت بهتر این غذای لذیذ را به شما معرفی کنیم.
مواد لازم برای تهیه ته چین مرغ ۴ نفره
مواد لازم ته چین مرغ | |
برنج ایرانی | ۳ پیمانه |
ماست خامه ای یا چکیده | ¾ پیمانه (به ازای هر پیمانه برنج ۲ قاشق غذا خوری سر پر ماست) |
سینه مرغ | ۱ عدد کامل |
پیاز | ۱ عدد متوسط |
زرده تخم مرغ | ۳ عدد |
تخم مرغ کامل | ۱ عدد |
زرشک | ۱۰۰ گرم |
کره | ۵۰ گرم |
شکر | ۱ قاشق چای خوری (اختیاری) |
زعفران دم کرده | ۴ قاشق غذا خوری |
روغن مایع | ۹ قاشق غذا خوری |
زرد چوبه | ½ قاشق چای خوری |
فلفل سیاه | به میزان لازم |
نمک | به میزان لازم |
چاشنی مخصوص مرغ | ½ قاشق چای خوری |
گلاب | ۱ قاشق غذا خوری |
خلال پسته و خلال بادام | برای تزئین به میزان لازم |
برگ بو | ۲ عدد |
جوز هندی | نوک قاشق چای خوری |
طرز تهیه ته چین مرغ ساده در قابلمه
اگر به دنبال تهیه غذایی خوش طعم و در عین حال مجلسی هستید تا به خوبی از مهمانانتان پذیرایی کنید، بی شک ته چین مرغ با ماست میتواند گزینه مطلوی برای شما باشد.
در ادامه با ما همراه باشید تا این غذای همه پسند و خوشمزه را مرحله به مرحله به شما آموزش دهیم:
مرحله ۱؛ آماده سازی برنج و مرغ
قبل از هر چیزی برنج را بعد از شستن در مقداری آب ولرم همراه با نمک و ۱ قاشق غذا خوری روغن مایع کنار بگذارید تا به خوبی خیس بخورد. با توجه به نوع برنج بین ۱ الی ۳ ساعت لازم است تا به آن زمان بدهید.
در گام بعدی برای تهیه ته چین مرغ میبایست به سراغ پخت و درست کردن مرغ بروید! برای این منظور قابلمه مناسبی را انتخاب کرده و سینه مرغ را در آن بریزید. سپس دو لیوان آب، مقدار کمی جوز هندی، ۱ عدد پیاز و ۲ عدد برگ بو به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا آب به جوش آید.
بیشتر بخوانید: بهترین ادویه برای مزه دار کردن مرغ چه ادویههایی هستند؟
مرحله ۲؛ پخت مرغ
بعد از این که آب مرغ به جوش آمد، کف روی آن را بردارید، شعله گاز را ملایم کنید و زردچوبه و نمک را به آن بیافزایید. اجازه دهید تا مرغ به خوبی پخته و آب درون قابلمه کشیده شود. در آخر نیز مرغ را از حرارت بردارید و بعد از خنک شدن، آن را ریش ریش کنید.
مرحله ۳؛ تفت دادن زرشک
در ادامه تابه مناسبی را انتخاب کرده و در آن مقداری کره بیاندازید تا کاملا ذوب شود. در این حین زرشک های شسته شده و خیس خورده در آب را به تابه اضافه کنید و با کره تفت دهید.
در صورتی که مایل به شیرین تر شدن ته چین مرغ هستید میتوانید ۱ قاشق چای خوری شکر یا پودر قند به زرشک اضافه کنید. همچنین در صورت دلخواه اضافه کردن ۱ قاشق غذاخوری گلاب به زرشک، عطر و طعم غذایتان را بهبود میبخشد.
همچنین میتوانید در این مرحله مقداری خلال بادام یا پسته را اضافه کرده و با زرشک تفت دهید.
مرحله ۴؛ ترکیب مرغ و زرشک
بعد از اینکه زرشک را تفت دادید آن ارا از تابه خارج کرده و کنار بگذارید. سپس ما بقی کره را به تابه اضافه کنید تا ذوب شود. بعد از ذوب شدن کره، مرغ های ریش ریش شده را به همراه ۲ قاشق غذا خوری زعفران دم کرده، فلفل سیاه و ادویه مخصوص مرغ به تابه بیافزایید.
کمی سینه ریش ریش شده مرغ را با کره و زعفران تفت دهید و در آخر زرشک های آماده شده را به آن اضافه کنید. خوب هم بزنید تا کاملا یکدست شود.
مرحله ۵؛ آبکش کردن برنج
حالا نوبت به پخت برنج رسیده! برنج از قبل خیس خورده را در قابلمه مناسب ریخته و سپس آن را بر روی حرارت بگذارید. زمانی که آب به جوش آمد ۱ قاشق چای خوری نمک و مقدار کمی روغن مایع به آن اضافه کنید و اجازه دهید ۷ الی ۱۰ دقیقه برنج ها در آب جوش نیم پز شوند.
توجه داشته باشید در صورت نرم شدن برنج، ته چین مرغ حالت خمیری به خود میگیرد.
همچنین بخوانید: بهترین ادویه برای زرشک پلو چیست و چه ترکیباتی دارد؟
مرحله ۶؛ آماده سازی مخلوط تخم مرغ و ماست
بعد از گذشت مدت زمان مشخص شده، برنج را آب کشی کنید و آن را در ظرف مناسبی کنار بگذارید. سپس در ظرف دیگری ۳ عدد زرده تخم مرغ را به همراه یک تخم مرغ کامل را اضافه کرده و آن را به خوبی هم بزنید تا از حالت لختگی درآید.
سپس ۳ قاشق غذا خوری زعفران دم کرده به مخلوط تخم مرغ اضافه کرده و مجددا هم بزنید.
مرحله ۷؛ تکمیل مواد
حالا ماست را به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا کاملا یکدست شود. بعد از آن 9 قاشق غذاخوری روغن مایع به آن بیافزایید و دوباره مواد را هم بزنید.
مرحله ۸؛ ترکیب برنج و مخلوط تخم مرغ و ماست
در این مرحله برنج نیم پز شده را به مایع تخم مرغ و ماست اضافه کنید و به آرامی مواد را با یک دیگر ترکیب کنید. بعد از اینکه برنجتان کاملا به مایع تخم مرغ و ماست آغشته شد، کف و دور قابلمه مدنظرتان را با استفاده از قلمو به روغن آغشته کنید.
مرحله ۹؛ لایه بندی مواد در قابلمه
حالا مقداری از برنج مخلوط را برداشته و آن را کف قابلمه بریزید و با فشار دست به خوبی برنج را فشرده و سطح آن را یکدست کنید. سپس برای لایه میانی از مخلوط مرغ و زرشک استفاده کنید و آن را در تمام سطح برنج پخش کنید.
در ادامه نیز مجددا ما بقی مواد برنج را روی لایه مرغ و زرشک ریخته و آن را همانند بار اول فشرده کنید تا برنج از هم وا نرود.
مرحله ۱۰؛ پخت و سرو ته چین مرغ
در گام آخر قابلمه را روی حرارت بسیار کم قرار دهید تا ته چین به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت دم بکشد. پس از اتمام پخت، با احتیاط ته چین را درون ظرف مورد نظر برگردانید و با خلال پسته و زرشک تزئین کنید تا یک غذای خوشمزه و مجلسی داشته باشید.
نوش جان!
فوت و فن های تهیه ته چین مرغ
- از برنج ایرانی باکیفیت مانند طارم یا هاشمی استفاده کنید. این نوع برنج ها دانه های بلند و عطر و طعم بهتری دارند.
- برای برگرداندن ته چین، ظرف مورد نظر را روی دهانه قابلمه قرار دهید و هر دو را با هم برگردانید.
- برای طعم دار کردن ته چین میتوانید از ادویههایی مانند دارچین، زنجبیل و هل استفاده کنید.
- از زعفران مرغوب برای رنگ و عطر بهتر ته چین استفاده کنید و آن را در آب گرم دم کنید.
- از ماست چکیده یا ماست پرچرب استفاده کنید تا ته چین شما بافت بهتری داشته باشد.
- حرارت زیر قابلمه باید ملایم باشد تا ته چین به آرامی دم بکشد و نسوزد.
- کف قابلمه را به اندازه کافی روغن بمالید تا ته چین به قابلمه نچسبد.
کلام آخر
ته چین مرغ، یکی از غذاهای اصیل و محبوب ایرانی است که با ترکیبی از برنج، مرغ، زرشک، زعفران و سایر مواد خوشمزه تهیه میشود؛ که این غذای مجلسی و خوش طعم را به یک گزینه عالی برای مهمانی ها و دورهمی ها تبدیل میکند.
در این مطلب، سعی کردیم تمام مراحل تهیه ته چین مرغ را به صورت ساده و مرحله به مرحله برای شما شرح دهیم. از آماده سازی مواد اولیه گرفته تا پخت و سرو ته چین مرغ تمامی نکات لازم را به شما توضیح دادیم.
امیدواریم با استفاده از این دستور پخت، بتوانید یک ته چین مرغ بی نظیر و خوش طعم برای خود و عزیزانتان تهیه کنید. از این که تا پایان این مطلب با مجتمع صنایع غذایی و کشاورزی گلها همراه بودید، بسیار سپاسگزاریم.