بهترین دستور پخت برای عدس پلو با گوشت چرخ کرده + عکس تزیین

نویسنده: تیم تحریریه گلها

آذر 28, 1403

بدون پاسخ

طرز تهیه عدس پلو با گوشت چرخ کرده و کشمش

چه چیز دلچسب تر از یک پرس عدس پلو با گوشت چرخ کرده داغ و تازه برای یک شام دلچسب خانوادگی وجود دارد؟! اگر می‌خواهید یک عدس پلو لذیذ و خوش عطر درست کنید و در خانه میل کنید یا به عنوان نذری آن را پخش کنید، در ادامه همراه ما باشید.

در این مقاله از گلها بهترین طرز تهیه عدس پلو با گوشت چرخ کرده + بهترین ادویه برای مزه دار کردن این غذا را به شما معرفی کنیم.

مواد لازم برای تهیه عدس پلو با گوشت چرخ کرده

مواد لازم عدس پلو برای ۴ نفر
برنج ۴ پیمانه
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
عدس ۱.۵ پیمانه
پیاز ۳ عدد بزرگ
سیب زمینی/ نان/ کاهو برای ته دیگ – به مقدار نیاز
کشمش پلویی ۱ پیمانه – اختیاری
خرما ۸ عدد – اختیاری
کره ۲۵ گرم
زعفران دم کرده ۴ قاشق غذاخوری
زرد چوبه ۱/۲ قاشق چایخوری
دارچین ۱ قاشق چایخوری سر پر
تخم گشنیز  ۱ قاشق چایخوری
پودر گل محمدی  ۱ قاشق چایخوری
زیره  ۱/۲ قاشق چایخوری
پودر هل ۱/۲ قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه هر کدام  ۱ قاشق چایخوری

دستور پخت عدس پلو ساده برای ۴ نفر (در ۱۰ مرحله)

اگر هنوز هم طرز تهیه عدس پلو مجلسی را نمی‌دانید طبق مراحل گفته شده پیش بروید تا بتوانید عدس پلویی مثال زدنی برای خود و عزیزانتان درست کنید و از عطر و طعم فوق العاده آن نهایت لذت را ببرید.

مرحله ۱: پاک کردن عدس‌ها

اولین کاری که برای تهیه عدس پلو باید انجام دهید این است که عدس را بعد از پاک کردن در ظرف مناسب ریخته و آن را بشویید و در آخر مقداری آب ولرم روی آن بریزید.

حالا اجازه دهید برای حداقل ۲ تا ۴ ساعت خیس بخورد تا نفخ آن گرفته شود.

مرحله ۲: خیس کردن برنج

در همین حین به سراغ برنج بروید و همانند مرحله قبل برنج را پاک کرده و بعد از شست و شو اجازه دهید تا ۱ الی ۲ ساعت در آب خیس بخورد.

در این مرحله می‌توانید برای مزه دار شدن برنج، به مقدار لازم به آب برنج نمک اضافه کنید.

چاشنی مرغ و ماهی 100 گرم – P.E.T

79,950 تومان 63,960 تومان
افزودن به سبد خرید

پودر جوانه گندم 200 گرم – جعبه

49,850 تومان 39,880 تومان
افزودن به سبد خرید

چاشنی پیتزا، لازانیا و ماکارونی 80 گرم – P.E.T

79,950 تومان 63,960 تومان
افزودن به سبد خرید

آرد سفید گندم 500 گرم – جعبه

42,250 تومان 33,800 تومان
افزودن به سبد خرید

زردچوبه 90 گرم – P.E.T

79,950 تومان 63,960 تومان
افزودن به سبد خرید

جو پرک 170 گرم – جعبه

32,900 تومان 26,320 تومان
افزودن به سبد خرید

چاشنی ماست و خیار 70 گرم – P.E.T

92,350 تومان 73,880 تومان
افزودن به سبد خرید

رشته ورمیشل 150 گرم – سلفون

22,550 تومان 18,040 تومان
افزودن به سبد خرید

آرد نشاسته ذرت 150 گرم – جعبه

37,050 تومان 29,640 تومان
افزودن به سبد خرید

پوره سیب زمینی 80 گرم – جعبه

49,950 تومان 39,960 تومان
افزودن به سبد خرید

زردچوبه خانواده 430 گرم – P.E.T

299,350 تومان 239,480 تومان
افزودن به سبد خرید

پودر ژله بدون قند طالبی 30 گرم – جعبه

45,950 تومان 36,760 تومان
افزودن به سبد خرید
فروخته شده:90
باقی مانده:10

چاشنی ذرت 90 گرم – P.E.T

79,950 تومان 63,960 تومان
افزودن به سبد خرید

لوبیا قرمز 700 گرم-سلفونی

139,950 تومان 111,960 تومان
افزودن به سبد خرید
فروخته شده:0
باقی مانده:11

آرد ذرت 200 گرم – جعبه

39,950 تومان 31,960 تومان
افزودن به سبد خرید

ادویه مخلوط پلویی و خورشتی خانواده 380 گرم – P.E.T

399,400 تومان 319,520 تومان
افزودن به سبد خرید

مرحله ۳: نیم‌پز کردن عدس

بعد از اینکه عدس به خوبی خیس خورد، مقداری نمک به آب آن اضافه کنید و ظرف را بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا عدس نیم پز شود.

بهتر است قبل از اینکه عدس ها به خوبی پخته شوند، زیر شعله را خاموش کنید؛ زیرا از آنجایی که پخت عدس برای این غذا ۲ مرحله ای است ممکن است هنگام مخلوط شدن با برنج له شوند و ظاهر غذایتان بهم بخورد.

مرحله ۴: نیم‌پز کردن برنج

حالا وقت آن رسیده تا قابلمه ای جداگانه بردارید، در آن آب بریزید و قابلمه را بر روی شعله قرار دهید تا به نقطه جوش برسد.

در این زمان آب برنج را خالی کرده و به آرامی برنج را به آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید تا نیم پز شود.

زمانی که اطراف برنج نرم و وسط آن سفت بود، برنج را آبکش کنید و آن را کنار بگذارید.

بهترین ادویه برای عدس پلو چیست؟ + زمان اضافه کردن آن به غذا

مرحله ۵: تفت دادن پیاز

بعد از آبکش کردن برنج نوبت به آن رسیده تا مواد گوشت چرخ کرده را درست کنید. در اینجا پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و آنها را در تابه مناسب به همراه کمی روغن مایع و کره تفت دهید تا پیاز شفاف و نرم شود.

حالا مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید و مجدد پیاز را تفت دهید.

چاشنی مرغ و ماهی 100 گرم – P.E.T

79,950 تومان 63,960 تومان
افزودن به سبد خرید

پودر جوانه گندم 200 گرم – جعبه

49,850 تومان 39,880 تومان
افزودن به سبد خرید

چاشنی پیتزا، لازانیا و ماکارونی 80 گرم – P.E.T

79,950 تومان 63,960 تومان
افزودن به سبد خرید

آرد سفید گندم 500 گرم – جعبه

42,250 تومان 33,800 تومان
افزودن به سبد خرید

زردچوبه 90 گرم – P.E.T

79,950 تومان 63,960 تومان
افزودن به سبد خرید

جو پرک 170 گرم – جعبه

32,900 تومان 26,320 تومان
افزودن به سبد خرید

چاشنی ماست و خیار 70 گرم – P.E.T

92,350 تومان 73,880 تومان
افزودن به سبد خرید

رشته ورمیشل 150 گرم – سلفون

22,550 تومان 18,040 تومان
افزودن به سبد خرید

آرد نشاسته ذرت 150 گرم – جعبه

37,050 تومان 29,640 تومان
افزودن به سبد خرید

پوره سیب زمینی 80 گرم – جعبه

49,950 تومان 39,960 تومان
افزودن به سبد خرید

زردچوبه خانواده 430 گرم – P.E.T

299,350 تومان 239,480 تومان
افزودن به سبد خرید

پودر ژله بدون قند طالبی 30 گرم – جعبه

45,950 تومان 36,760 تومان
افزودن به سبد خرید
فروخته شده:90
باقی مانده:10

چاشنی ذرت 90 گرم – P.E.T

79,950 تومان 63,960 تومان
افزودن به سبد خرید

لوبیا قرمز 700 گرم-سلفونی

139,950 تومان 111,960 تومان
افزودن به سبد خرید
فروخته شده:0
باقی مانده:11

آرد ذرت 200 گرم – جعبه

39,950 تومان 31,960 تومان
افزودن به سبد خرید

ادویه مخلوط پلویی و خورشتی خانواده 380 گرم – P.E.T

399,400 تومان 319,520 تومان
افزودن به سبد خرید

مرحله ۶: تفت دادن گوشت و پیاز

بعد از تفت دادن پیازها، گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کنید و آن را به خوبی از هم باز کنید تا گوشت گلوله نشود. راز خوشمزه شدن عدس پلو با گوشت چرخ‌کرده، ادویه و چاشنی‌های آن است!

ادویه مخصوص عدس پلو که برای مزه‌دار کردن گوشت هم مناسب است، ترکیبات زیر را دارد:

تفت دادن را تا زمانی که کاملا گوشت به رنگ قهوه ای برسد، ادامه دهید.

بیشتر بخوانید: بهترین ادویه برای مزه‌دار کردن گوشت قرمز چیست؟

مرحله ۷

رسیدیم به مرحله مورد علاقه شما! آماده کردن ته دیگ 😍

در اینجا قابلمه مناسبی را انتخاب کرده و ته آن را با روغن مایع چرب کنید. سپس سیب زمینی، نان، کاهو یا هر آنچه که خودتان دوست دارید را به صورت ورقه نازک دربیاورید و کف قابلمه پخش کنید.

مرحله ۸

حالا برنج و عدس نیم پز را برداشته و از هر کدام به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید تا بتوانید در آخر کار آنها را با هم مخلوط کنید. بعد از آن درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید و اجازه دهید تا عدس پلو با حرارت کم به خوبی پخته شود.

برای طعم دهی بهتر به غذای خود می‌توانید ۲ قاشق کره یا روغن حیوانی به برنج خود اضافه کنید.

مرحله ۹

اگر دوست داشته باشید می‌توانید کشمش یا خرما (یا هر دو) را با مقداری کره، در حد ‍۱ تا ۲ دقیقه تفت دهید. کشمش و خرما را می‌توانید روی عدس پلو بگذارید و به همراه گوشت چرخکرده آن میل کنید.

مرحله ۱۰

عدس پلو شما آماده است!

مقداری از عدس پلو را با ۴ قاشق غذاخوری زعفران ترکیب کنید و سپس روی باقی برنج بریزید.

نوش جان ❤

ایده‌های تزیین عدس پلو (با عکس)

برای تزئین عدس پلو می‌توانید در صورت تمایل کشمش و یا خرما را با کمی روغن در تابه ای مناسب تفت دهید و  به همراه گوشت چرخ کرده آماده شده در کنار برنج سرو کنید.

در تصاویر زیر می‌توانید برخی از عکس‌های تزیین عدس پلو را ببینید و از آن ایده بگیرید:

تزیین عدس پلو مجلسی

یکی از تزیینات ساده‌ای که می‌توانید برای عدس پلو نذری داشته باشید، استفاده از برنج زعفرانی، کشمش و مخلوط خلال بادام، پسته و مقداری زرشک تفت داده شده با کره است. مانند تصویر زیر:

تزیین عدس پلو نذری

تزیین روی عدس پلو نذری

همچنین برای اینکه عدس پلوی شما رنگین‌تر و جذاب تر شود، می‌توانید مقداری از آن را با زعفران دم کرده مخلوط کنید. این کار علاوه بر اینکه ظاهری زیبا به غذا می‌دهد، طعم آن را نیز دلپذیرتر می‌کند.

تزیین عدس پلو با زرشک و خرماتزیین عدس پلو با گوشت چرخ کرده و برنج زعفرانی

شما می‌توانید گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز و ادویه‌جات مختلف، به شکل گوشت قلقلی در بیاورید، تفت دهید و سپس برای تزیین روی عدس پلو استفاده کنید؛ مانند عکس زیر:

تزیین عدس پلو با گوشت چرخ کرده

۸ فوت و فن برای خوشمزه تر شدن عدس پلو

برای اینکه عدس پلو با گوشت چرخ کرده به بهترین شکل درست شود لازماست تا یک‌سری نکات را رعایت کنید:

  1. مقدار آبی که برای پخت برنج استفاده می‌کنید، بسیار مهم است. آب زیاد باعث شفته شدن برنج و آب کم باعث خشک شدن آن می‌شود.
  2. سعی کنید از عدس مرغوب و تازه استفاده کنید. عدس‌ های کهنه و نامرغوب ممکن است طعم و بافت مطلوبی به غذای شما ندهند.
  3. عدس را قبل از پخت به مدت ۲ تا ۴ ساعت خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.
  4. برای رنگ و عطر بهتر، می‌توانید از زعفران دم کرده استفاده کنید.
  5. عدس پلو را با کشمش، زرشک، خلال بادام یا پیاز داغ تزیین کنید.
  6. برنج را در آب جوش همراه با نمک و روغن بپزید و آبکش کنید.
  7. برنج را نیز قبل از پخت به مدت ۱ تا ۲ ساعت خیس کنید.
  8. عدس را با آب کافی بپزید تا کاملا نرم شود.

سخن پایانی

برای بسیاری از افراد، عدس پلو یادآور خاطرات خوش دوره کودکی و مهمانی های خانوادگی است. چرا که طعم بی نظیر و عطر دلنشین آن، تداعی‌گر لحظات شیرین و دلچسبی است که در کنار خانواده و دوستان سپری کرده‌اند.

در طرز تهیه عدس پلو با گوشت چرخ کرده برای نذری یا یک شام خوشمزه در دورهمی، تنها نیاز است کمی حوصله به خرج دهید و با عشق عدس پلوی خود را بپزید!

ممنونیم که تا اینجا، همراه یکی دیگر از مقالات گلها بودید. 😊✌

مقالات مرتبط

طرز تهیه کیک کدو حلوایی

طرز تهیه یک دسر لطیف و خوشمزه با کدو حلوایی برای شب یلدا

چه چیز بهتر از درست کردن کیک کدو حلوایی در شب های سرد پاییزی می‌تواند حالتان را خوب کند؟ این

ایده تزیین کدو حلوایی شب یلدا

تزیینات جذاب کدو حلوایی مخصوص شب یلدا (۲۶ ایده با عکس)

کدو حلوایی از میوه های پاییزی است که با رنگ نارنجی خود جلوه ای زیبا و گرم به سفره های

گلها، خرید بدون دغدغه را به شما هدیه می‌دهد

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایونا، مصرف کنندگان عزیز گلها، از این پس می‌توانند با خیالی آسوده و بدون دغدغه مالی، سبد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

کاربران عزیزی که پیش تر در سایت ثبت نام کرده‌اند، لطفا یکبار از طریق فراموشی رمز عبور، رمز خود را بازیابی و سپس وارد شوند.

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من