شاید جالب باشد که فلافل هم ادویه مخصوص دارد تا طعم و مزه بهتر و متفاوتتری داشته باشد.
فلافل یک وعده غذایی گیاهی، سالم و بسیار خوشمزه بوده که درست کردن آن در خانه به کمک ادویههای مخصوص خانگی، بسیار لذت بخش است. مهمترین بخش برای خوشمزه شدن این غذا، ادویهای است که در آن به کار میرود. ادویه مخصوص برای فلافل را میتوان به کمک ترکیبات متنوعی مانند فلفل سیاه، نمک، زردچوبه، فلفل قرمز و … درست کرد.
اما چه ادویههایی برای چاشنی مخصوص فلافل نیاز داریم؟ چه مقدار از هر ادویه برای تهیه ادویه فلافل نیاز است؟
در ادامه همراه ما باشید تا علاوه بر معرفی بهترین ادویه برای فلافل، ترکیبات و جدول مقدار مواد اولیه آن را به شما معرفی کنیم.
لیست ۱۲ ادویه در ترکیبات ادویه مخصوص فلافل
بهترین ترکیباتی که میتوانید در چاشنی طعم دهنده برای فلافل استفاده کنید عبارتند از:
- فلفل سیاه:
فلافل به تند بودنش معروف است؛ وجود فلفل سیاه در ترکیبات بهترین ادویه برای این غذا به خاصتر شدن مزه و همچنین کاهش نفخ و سردی آن کمک میکند.
- پودر یا قلم زیره سیاه:
زیره سیاه برای از بین بردن سردی و کاهش نفخ نخود در فلافل مناسب بوده و مزه جالبی به فلافل میدهد.
- زردچوبه:
پودر زردچوبه یک ادویه چند جانبه در فلافل است که نه فقط برای تغییر رنگ و مزه، بلکه برای افزایش خاصیت آنتی اکسیدانی آن نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
- پودر زنجبیل:
اگر دوست دارید مزه فلافل کمی تند و تیز و متفاوت باشد، پودر زنجبیل انتخابی مناسب است. البته که این چاشنی برای از بین بردن سردی و نفخ نخود کمک کرده و هضم غذا را بهبود میبخشد.
- پودر سیر:
پودر سیر چاشنی جدا نشدنی ادویههای ترکیبی است که در چاشنی فلافل هم نقش پر رنگ با عطر و مزه متمایزی دارد.
- پودر پیاز:
پودر پیاز ادویهای مناسب برای تغییر مزه فلافل و گرفتن بوی ناخوشایند نخود است. این ادویه به تنظیم قند خون و غنی کردن آنتی اکسیدان در بدن شما نیز کمک میکند!
- جعفری خشک:
جعفری خشک نه تنها رنگ و لعاب متفاوتی به فلافل میدهد، بلکه مزه آن را نیز تغییر داده و یک وعده غذایی معطر و خوشمزه برایتان رقم میزند.
- بکینگ پودر:
اگر عاشق یک فلافل ترد و پفکی هستید، بهتر است تا در ترکیبات ادویه آن حتماً از بکینگ پودر استفاده کنید.
- پودر انبه:
شاید برایتان جالب باشد، اما پودر انبه یکی از ترکیبات اصلی از ادویه خانگی مخصوص فلافل است. این ادویه خاصیت آنتی اکسیدانی قوی داشته و همچنین مزه تند و تیزی به فلافل میدهد.
- نعنا خشک:
اگر عاشق فلافلی متفاوت هستید، استفاده از نعنا خشک نه تنها آن را متمایز میکند، بلکه مزه متفاوتی نیز به آن میدهد.
- تخم گشنیز:
تخم گشنیز در فلافل یک طعم مرکباتی و خوش عطر را به وجود آورده و به کاهش بوی خامی نخود در آن کمک میکند.
- نمک:
نمک اصلیترین ادویه فلافل است که به آزاد شدن طعم مواد و همچنین حس شدن طعم باقی ادویهها کمک میکند.
جایگزین پودر انبه در فلافل چیست؟
جایگزین پودر انبه در فلافل، زیره سیاه است. یعنی اگر مزه پودر انبه را دوست ندارید میتوانید آن را حذف و از زیره سیاه پودر شده استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه ادویه خانگی فلافل
مواد لازم چاشنی خانگی فلافل | |
پودر انبه | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر زردچوبه | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر سیر | ۲ قاشق غذاخوری |
پودر پیاز | ۲ قاشق غذاخوری |
پودر زنجبیل | ۱ قاشق چایخوری |
پودر فلفل سیاه | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر زیره سیاه | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر تخم گشنیز | ½ قاشق غذاخوری |
جعفری خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
نعنا خشک | ½ قاشق غذاخوری |
بکینگ پودر | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱ قاشق غذاخوری |
توجه داشته باشید که مقدار نمک، فلفل سیاه، پودر سیر، پودر پیاز و پودر زنجبیل را میتوانید با توجه به ذائقه خودتان کمتر یا بیشتر کنید و ادویه مخصوص خود را درست کنید.
راز ادویه فلافل و خوشمزگی آن
راز خوشمزگی ادویه مخصوص فلافل، ادویههای به کار رفته در آن است؛ ترکیباتی که عبارتند از:
- تخم گشنیز
- زیره سیاه
- پودر انبه
- و …
راز خوشمزگی ادویه فلافل اهوازی یا بندری را میتوان همین ترکیبات دانست که همگی در کنار هم، مزهی بی نظیری را رقم زدند.
همچنین بخوانید: چطور فلافل به سبک ساندویچیها درست کنیم؟
نحوه تهیه ادویه مخصوص فلافل آبادانی
برای تهیه فلافل پیشنهاد میشود تا ابتدا مواد اولیه را فراهم کنید و سپس قدم به قدم مطابق مراحل زیر جلو بروید:
- ادویهها را داخل آسیابکن بریزید.
- تمام مواد را تاحد نرم و یکدست شدن ترکیب کنید.
- ادویه را الک کنید و مجدد داخل دستگاه آسیابکن بریزید.
- بار دیگر ادویه را تا حد یکدست شدن ترکیب کنید.
- برای آخرین بار ادویه را از الک رد کنید تا بافت آن یکدست شود.
- در نهایت ادویه مخصوص خود را داخل ظرفی تیره رنگ و در دار بریزید.
شرایط نگهداری ادویه فلافل اهوازی
برای نگهداری از ادویه فلافل اهوازی تنها لازم است تا:
- آن را در ظرفی در بسته و تیره رنگ (غیر شفاف) بریزید.
- حتماً قاشق مخصوصی برای برداشتن ادویه داشته باشید.
- ادویه را با مقدارهای گفته شده تهیه کنید تا زیاد نماند و کهنه نشود.
- ظرف چاشنی را داخل کابینت، به دور از نور، گرما و حرارت قرار دهید.
- برای استفاده از ادویه به هیچ عنوان از قاشق خیس یا نم دار استفاده نکنید.
خلاصه کلام
اگر به دنبال پیدا کردن رمز و راز خوشمزگی فلافلهای ساندویچی هستید، باید به شما بگوییم که ادویه ترکیبی و مخصوص خانگی راه چاره است. با درست کردن بهترین ادویه برای فلافل با استفاده از ترکیباتی مانند نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، تخم گشنیز و … میتوانید غذایی دقیقاً شبیه به ساندویچیها آماده و نوش جان کنید.