کباب کوبیده، گل سر سبد سفره غذاهای ایرانی است که طعمی بینظیر و لذیذ دارد. اما چه چیزی این کباب را تا این حد محبوب، خوشمزه و دلچسب میکند؟
بدون شک راز خوشمزگی کباب کوبیدههای رستورانی، ادویه مخصوص کباب کوبیده است. اغلب رستورانها ادویه و چاشنیهای مختلفی از جمله نمک، فلفل سیاه یا پودر سیر و … را به گوشت چرخکرده اضافه میکنند و اجازه میدهند به همراه پیاز فراوان، حسابی استراحت کند و به خرد یکدیگر بروند. آزاد شدن طعم خاص هر یک از این طعمدهندهها به تغییر مزه کباب و از بین بردن بوی زهم گوشت کمک کرده و یک کباب خوشمزه و لذیذ را برای شما به همراه خواهد داشت.
اگر این سوال برایتان پیش آمده که ادویه کباب کوبیده چیست یا دوست دارید یک کباب کوبیده به سبک رستورانی در خانه درست کنید، پیشنهاد میکنیم برای پیدا کردن دستور تهیه بهترین ادویه برای کباب کوبیده تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
لیست ادویههای مورد نیاز برای پخت کباب کوبیده خانگی
لیست ادویههایی که برای تهیه طعمدهنده مخصوص کباب کوبیده مورد استفاده قرار میگیرند به شرح زیر هستند:
- پودر لیمو عمانی (گرد لیمو)
- پودر زنجبیل
- پودر برگ بو
- پودر خردل
- فلفل سیاه
- فلفل قرمز
- زیره سیاه
- پودر پیاز
- زردچوبه
- سماق
- پاپریکا
- نمک
اگر این ادویهها را تمام کردید یا مقدارشان کم است، اینجا کلیک کنید تا ادویههای مورد نیازتان را با قیمتی مناسب بخرید و درب منزل خود دریافت کنید.
ادویههای اصلی برای کباب کوبیده
اگر دستور تهیه ادویه مخصوص کباب کوبیده را از کبابیها بگیرید، میبینید که از ادویههایی ساده و در عین حال خوشمزه برای طبخ این غذا استفاده میکنند. ادویههای اصلی و ضروری که بایستی حتماً در کباب کوبیده استفاده شوند عبارتند از:
نمک:
نمک به آزاد شدن طعم گوشت و مزهدار شدن آن کمک کرده و مزه کباب را تغییر خواهد داد.
سماق:
سماق عضو جدا نشدنی از میز سرو کباب کوبیده است. سماق نه تنها به عنوان چاشنی، بلکه به عنوان یکی از بهترین ادویههای کباب کوبیده شناخته میشود. سماق مزهای ترش داشته و به توصیه آشپزهای حرفهای، بهتر است که مقداری از آن با گوشت مخلوط شود تا طعم کباب را ترش و خوشمزه کند.
زنجبیل:
زنجبیل نیز یکی دیگر از ادویههای مناسب برای کباب کوبیده است که مزه تندی خاص و متفاوتی به غذا میدهد. پودر زنجبیل به قویتر شدن عطر و طعم کباب کوبیده کمک کرده و راز خوشمزگی این غذا به شمار میرود.
زردچوبه:
اگر میخواهید مزه کبابتان متفاوت و مانند کبابهای رستورانی شود، زردچوبه را فراموش نکنید. این ادویه برای تغییر رنگ و لعاب کباب مناسب بوده و مزه خوبی به گوشت میدهد.
زیره سیاه:
زیره سیاه یک ادویه خوشمزه و مناسب برای طبخ غذا است که نه تنها سردی گوشت را گرفته، بلکه عطر و بوی خوبی به کباب کوبیده میدهد.
پودر پیاز:
درست است که داخل کباب کوبیده از پیاز تازه و رنده شده استفاده میشود، اما پودر پیاز ادویهای است که حضورش در گوشت کباب کوبیده بسیار تاثیر گذار است. پودر پیاز بوی زهم گوشت را کاهش داده و عطر و بوی خوشایندی به کباب میدهد.
فلفل قرمز:
فلفل قرمز به عنوان یک مکمل برای فلفل سیاه عمل کرده و تندی بیشتری به کباب خواهد داد.
فلفل سیاه:
فلفل سیاه به تغییر مزه گوشت و تندتر شدن کباب کمک میکند. حواستان باشد که فلفل سیاه را زیاد استفاده نکنید تا رنگ کباب سیاه و تیره نشود.
پودر لیمو یا گرد لیمو:
آیا شده که کباب کوبیده بخورید و کمی مزه ترشی زیر دندان خود احساس کنید؟ این ترشی ناشی از پودر لیمو یا گرد لیمویی است که به عنوان ادویه مخصوص کباب کوبیده به کار میرود. گرد لیمو عمانی یک ادویه جادویی برای کباب کوبیده بوده که نه تنها مزه کباب، بلکه حتی بوی آن را هم دلنشینتر میکند.
ادویههای فرعی و غیر ضروری برای کباب کوبیده
اگر به دنبال مزههای جدید و متفاوت در کباب کوبیده هستید و میخواهید که گوشت کباب شما بو ندهد، میتوانید ترکیبی از ادویههای فرعی و غیرضروری زیر را به سایر ادویهها اضافه کنید:
- پودر خردل
- پودر پاپریکا
- فلفل سفید
- پودر برگ بو
نمیدونی چطور بوی زهم گوشت قرمز رو از بین ببری؟ برگ بو بریز تو غذات تا بوی بدی حس نکنی!
چطور ادویه مخصوص کباب کوبیده تهیه کنیم؟
مقدار لازم ادویهها و چاشنی کباب کوبیده در جدول زیر آمده تا بتوانید به راحتی، بهترین ادویه مخصوص کباب کوبیده را در خانه تهیه کنید:
ادویه | مقدار لازم |
سماق | 1/2 قاشق چایخوری |
پودر پیاز | 1/2 قاشق چایخوری |
پودر لیمو عمانی | 1/2 قاشق چایخوری |
زردچوبه | 1/2 قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | 1/2 قاشق چایخوری |
فلفل قرمز | 1/2 قاشق چایخوری |
پودر برگ بو | 1/2 قاشق چایخوری |
پودر زنجبیل | 1/2 قاشق چایخوری |
پودر خردل | 1/2 قاشق چایخوری |
زیره سیاه | 1/2 قاشق چایخوری |
پاپریکا | 1/2 قاشق چایخوری |
نمک | 1/2 قاشق چایخوری |
ادویه گلها بخر از طعم غذا لذت ببر!
روش تهیه طعمدهنده مخصوص کباب کوبیده
بعد از آنکه تمامی ادویهها را آماده کردید یک ظرف با اندازه متوسط به همراه یک قاشق چایخوری بردارید. سپس از هر ادویه مقداری که برایش تعیین شده را داخل ظرف بریزید و در انتها همه را با هم مخلوط کنید.
اگر ترکیب کردن این ادویهها با قاشق برایتان دشوار است یا فکر میکنید همه ادویهها با هم ترکیب نمیشوند، ادویهها را داخل ظرفی در دار بریزید و در نهایت با بستن در ظرف و مخلوط کردن آن، یک ادویه خوشمزه برای کباب کوبیده آماده کنید.
خرید ادویه کباب کوبیده مرغوب و با کیفیت گلها
مقدار ادویه لازم برای تهیه کباب کوبیده
مقدار ادویه کباب کوبیده که بایستی به مخلوط گوشت و پیاز رنده شده اضافه کنید، به ازای هر ۱ کیلوگرم از گوشت چرخکرده، ۲ قاشق غذاخوری است.
چه زمانی ادویه کباب کوبیده را به گوشت اضافه کنیم؟
بهترین زمان برای اضافه کردن ادویه کبابی به گوشت، زمانی است که گوشت چرخکرده را به همراه پیاز رنده شده مخلوط کردید. در این مرحله بایستی ادویه مخصوص را اضافه کنید و مخلوط را حسابی ورز دهید.
چرا مزه کباب کوبیده رستورانی با کباب کوبیده خانگی فرق دارد؟
۳ دلیلی که باعث تغییر مزه کباب کوبیده رستورانی با کباب کوبیده خانگی میشود عبارتند از:
نوع ادویه:
معمولاً ترکیب ادویه کباب کوبیده رستورانی با ادویه کباب کوبیده خانگی متفاوت است. به طوری که ممکن است در رستوران ادویههای شامل پودر پیاز، سماق و نمک و فلفل به کار برود و در مقابل در خانه ادویهای شاکل نمک، فلفل و زردچوبه مورد استفاده قرار بگیرد.
تکنیک طلایی!
اگر به دنبال داشتن بهترین ادویه مخصوص برای کباب کوبیده هستید، بهتر است تا از ادویههای فرعی نیز استفاده کنید.
مواد اولیه:
در اغلب رستورانها گوشت کباب کوبیده ترکیبی از گوشت گوسفندی و گوشت گوساله به همراه گوشت چرخکرده مرغ است. در حالی که اگر ما بخواهیم در خانه کباب کوبیده درست کنیم، ممکن است تنها از گوشت قرمز گوسفندی یا گوساله چرخکرده استفاده کنیم!
شرایط پخت غذا:
تجربه آشپز، شرایط محیطی و تجهیزاتی که در آشپزخانه رستورانها وجود دارد به مراتب بهتر از یک آشپزخانه خانگی بوده و در تغییر مزه کباب کوبیده بسیار تاثیر گذار است.