طرز تهیه حلیم گندم با گوشت گوسفندی

نویسنده: تیم تحریریه گلها

اسفند 17, 1403

2 پاسخ ها

طرز تهیه حلیم گندم با گوشت گوسفندی برای 6 نفر

حلیم، هلیم یا گندمبا با استفاده از پخت گندم (یا بلغور گندم) به همراه گوشت و روغن و پیاز درست می‌شود. این غذا بسیار مقوی و سالم بوده و یک غذای قوت‌بخش به شمار می‌رود.

در ادامه این دستور پخت از مجتمع صنایع غذایی و کشاورزی گلها، طرز تهیه حلیم گندم با گوشت گوسفندی محبوب و پرطرفدار را به شما آموزش خواهیم داد؛ همراه ما باشید.

ویدیو طرز تهیه حلیم گندم با گوشت

حتماً پخت حلیم و هر غذای دیگری با ویدیو بسیار آسان و راحت‌ است. اگر به دنبال ویدیوی طرز تهیه حلیم گندم هستید، پیشنهاد می‌کنیم ویدیوی زیر را ببینید:

مشاهده ویدیوی طرز تهیه حلیم گوشت گوسفندی در اینستاگرام گلها

مواد لازم برای تهیه حلیم گندم

مواد لازم برای پخت حلیم گوشت برای ۶ نفر
گندم پوست کنده ۵۰۰ گرم
گوشت گوسفندی ۲۵۰ گرم
پیاز (برای گرفتن بوی زهم گوشت) ۱ عدد متوسط
روغن به مقدار دلخواه
نمک ۱ قاشق غذاخوری
شکر و دارچین به مقدار دلخواه
کنجد به مقدار دلخواه
آب به مقدار لازم

طرز تهیه حلیم با گوشت گوسفندی (تنها در ۹ مرحله!)

اگر هوس یک میان‌وعده سالم و خوشمزه کردید که مقوی هم باشد، حلیم بهترین گزینه برای شماست. شما می‌توانید با چند قلم مواد غذایی ساده، یک حلیم بسیار لذیذ و لطیف بپزید و نوش جان کنید.

قبل از شروع به هر کاری، ابتدا از شب قبل گندم‌ها را به مدت ۱۲ ساعت در آب خیس کنید. سپس:

1.     گندم را بپزید.

آب گندم پوست کنده شده را بعد از ۱۲ ساعت خالی کرده و به همراه ۱۵ لیوان آب در یک قابلمه بزرگ بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار داده و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد.

بعد از جوشیدن آب، در قابلمه را ببندید، حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا گندم به آرامی بپزد.

حواستان باشد همزمان که آب گندم در حال جوش است، کف‌های روی آن را با یک قاشق بردارید تا از سیاه شدن حلیم جلوگیری شود.

2.     پیاز را خرد کنید.

پیاز را پوست گرفته و به شکل نگین‌های درشت خرد کنید.

3.     گوشت را بپزید.

یک قابلمه را روی حرارت قرار دهید. کمی که داغ شد، مقداری روغن بریزید و پیاز را اضافه کنید. گوشت را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید.

بعد از تغییر رنگ گوشت، نمک را به همراه مقدار خیلی کمی زردچوبه به گوشت اضافه کرده و در نهایت روی آن آب بریزید. اجازه دهید گوشت حداقل برای ۳ ساعت به آرامی روی حرارت ملایم بپزد.

خرید آنلاین پودر زردچوبه با کیفیت و مرغوبِ مجتمع صنایع غذایی و کشاورزی گلها

4.     گندم را هم بزنید.

در حالی که گندم می‌پزد، هر از گاهی آن را هم بزنید تا ته نگیرد و نسوزد.

خرید حلیم نیمه آماده ۷۰ گرمی گلها

5.     گوشت و گندم را میکس کنید.

بعد از ۳ الی ۴ ساعت که گوشت و گندم حسابی مغز‌پخت شدند، حرارت هر دو را خاموش کنید. بعد از اینکه کمی سرد شد، گندم را با گوشت‌کوب برقی میکس کنید تا به شکل پوره در بیاید.

6.     گوشت را ریش ریش کنید.

گوشت که از حرارت افتاد، آن را به کمک چنگال ریش ریش کنید. آب گوشت را از صافی رد کرده و آن را هم کنار بگذارید.

 

7.     گوشت و آب گوشت را به گندم اضافه کنید.

گوشت ریش ریش و آب آن که از صافی رد کردید را به گندم میکس شده اضافه کنید و هم بزنید. سپس تمام مواد را بار دیگر با گوشت‌کوب برقی ترکیب کنید تا هم یکدست شوند.

اگر گوشت‌کوب برقی ندارید از میکسر یا غذاساز نیز می‌توانید استفاده کنید.

8.     حلیم را بپزید.

به حلیم مقداری نمک اضافه کرده و روی حرارت قرار دهید تا برای نیم ساعت با حرارت کم، بپزد. در نهایت هم وقتی حلیم غلیظ شد و به قوام دلخواه شما رسید، حرارت را خاموش کنید.

خرید انواع نمک سفید تصفیه شده و ید دار در فروشگاه اینترنتی گلها

9.     حلیم را سرو و نوش جان کنید!

حلیم گندم را در هر ظرفی که مایلید بکشید و روی آن را با روغن حیوانی یا کره حرارت دیده، دارچین، شکر و کنجد تزیین نمایید.

نوش جان!

خرید دارچین برای تزیین حلیم در ماه رمضان

فوت و فن‌های پخت یک حلیم گندم حرفه‌ای کش‌دار

اگر یک حلیم خوشمزه به سبک رستوران‌ها می‌خواهید:

برای تزیین و سرو
به جای شکر از نمک و یا هرچیز دیگری که دوست دارید استفاده کنید.
خلال پسته، پودر نارگیل و … برای تزیین مناسب هستند.
به جای روغن و کره حیوانی می‌توانید از کره یا روغن گیاهی استفاده کنید.
به جای شکر هم می‌توانید عسل سرو کنید تا حلیم رژیمی باشد.

 

فقط سرو و تزیین حلیم مهم نیست! بلکه بافت آن هم مهم است. برای داشتن بافتی لطیف و کشدار:

برای بافت بهتر حلیم
مواد را بیشتر میکس کنید تا بیشتر کش بیاید.
حتماً از میکسر، گوشت‌کوب برقی یا غذاساز برای میکس کردن حلیم استفاده کنید.
از گوشت دنده گوسفندی، سردست و سر سینه برای کشدار شدن حلیم استفاده کنید.
گوشت حلیم را به هیچ عنوان خرد نکنید و درشته بپزید تا مانع کش آمدن حلیم نشود!

اگر می‌خواهید حلیم خوش‌رنگ و لعاب بدون بوی زهم گوشنت گوسفندی داشته باشید:

برای سیاه نشدن و بوی زهم نگرفتن
برای گرفتن بوی زهم گوشت، آن را با پیاز و نوک قاشق چایخوری زردچوبه بپزید.
کف روی گندم تا قبل از جوش آمدن آب را حتماً بگیرید تا سیاه نشود.
حین پخت یک عدد چوب دارچین سیگاری در گندم بیندازید تا طعم بهتری بگیرد.
با حرارت کم و به مدت بیش از ۴ تا ۵ ساعت حلیم را بپزید تا رنگ و لعاب بهتری داشته باشد.

طرز تهیه حلیم با بلغور گندم و گوشت گوسفندی

اگر پخت گندم برایتان زمان‌بر و دشوار است، می‌توانید به همان مقدار (یعنی ۵۰۰ گرم) بلغور گندم استفاده کنید. بلغور گندم سریع‌تر می‌پزد و آسان‌تر نیز میکس می‌شود.

چطور برای فرزندم حلیم درست کنم؟

طرز تهیه حلیم مخصوص کودکان با حلیم عادی فرقی ندارد. فقط بایستی که همه مواد را از صافی رد کنید تا پوست گندم یا اضافاتی در آن باقی نماند.

سخن پایانی

برای تهیه یک حلیم خوشمزه، لطیف و با بافت کشدار، به مقدار کافی از گندم و گوشت خرد نشده استفاده کنید. دقت داشته باشید که رمز و راز تهیه حلیم گوشت گوسفندی نرم و لطیف، میکس شدن کامل گندم و گوشت با یکدیگر و همچنین حرارت دیدن به مقدار کافی تا زمان قوام آمدن آن است. شما می‌توانید برای حداقل ۶ نفر با ۵۰۰ گرم گندم و ۲۵۰ گرم گوشت گوسفندی، حلیم خانگی لذیذ و خوشمزه بپزید.

ممنونیم که تا اینجا همراه یکی دیگر از مقالات مجتمع صنایع غذایی و کشاورزی گلها بودید. خوشحال می‌شویم نظرات خودتان درباره “طرز تهیه حلیم” را در کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول شما درباره

حداقل ۵ ساعت برای پخت حلیم گندم با گوشت گوسفندی نیاز است.
کافیست تا به جای گندم پوست گرفته، از بلغور گندم با دستور پختی که در ادامه آوردیم، استفاده کنید.
حلیم مرغ. چرا که زمان و زحمت کمتری برای پخت نیاز دارد. اما دقت داشته باشید که حلیم مرغ معمولاً کمتر از حلیم گوشت کش می‌‌آید.
دلیل شل شدن حلیم می‌تواند مقدار گندم کم و یا حرارت ندادن آن به مقدار کافی باشد.
علت سفت شدن حلیم می‌تواند به دلیل زیاد بودن گندم باشد. مقدار گندم را کم و زیاد نکنید تا حلیم خوب و کشداری داشته باشید.
نرسیدن حرارت کافی به حلیم باعث جلوگیری از کش آمدن آن می‍شود. برای کش‌دار شدن حلیم بایستی بعد از میکس شدن به خوبی حرارت ببیند تا قوام دلخواه را پیدا کند.
گندمبا همان حلیم (هلیم) و غذای منطقه خاورمیانه است.

مقالات مرتبط

طرز تهیه دیپ چدار خانگی برای مهمانی‌های خانوادگی!

دیپ چدار یا سس چدار با طعم غنی و بافت مخملی خود، یکی از محبوب ترین انتخاب ها برای علاقه‌مندان

بهترین ادویه برای لاغری

کاهش وزن سریع تنها با مصرف ۱۰ ادویه مخصوص لاغری!

اگر در مسیر کاهش وزن هستید احتمالاً با رژیم‌های مختلف، ورزش و حتی مکمل‌های متنوعی مواجه شده‌اید. اما آیا می‌دانستید

ادویه سوسیس بندری

ادویه سوسیس بندری؛ ترکیب طلایی برای پخت یک غذای خوشمزه جنوبی!

عطر تند و دلنشین ادویه‌های جنوبی، رنگ سرخ و جذاب سوسیس‌های سرخ‌شده، و طعم بی‌نظیر سس مخصوص، همه و همه

2 دیدگاه در “طرز تهیه حلیم گندم با گوشت گوسفندی

  1. غزل گفت:

    سلام. من تو خونه حلیم پختم ولی خیلی شل شد.چیکارش کنم؟

    1. تیم تحریریه گلها گفت:

      سلام غزل عزیز. علت شل شدن حلیم حرارت کم است. برای آنکه شل نشود، بعد از میکس کردن گندم و گوشت، آن را روی حرارت بگذارید تا به قوام و میزان کش آمدن دلخواه شما برسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

کاربران عزیزی که پیش تر در سایت ثبت نام کرده‌اند، لطفا یکبار از طریق فراموشی رمز عبور، رمز خود را بازیابی و سپس وارد شوند.

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من