همبرگر یکی از آیتمهای بسیار خوشمزه، محبوب و بسیار پرطرفدار در کشور ایران و خوراک اغلب ما برای یک وعده غذایی در آخر هفته است. راز خوشمزگی همبرگرهای رستورانی سبک پخت غذا و همچنین ادویه و ترکیباتی است که در آن به کار میبرند. همبرگر انواع مختلفی داشته که با گوشتهای مرغ، گوسفند یا گوساله و حتی سبزیجات تهیه میشود؛ اما لذیذترین نوع آن، همبرگر با گوشت چرخکرده است.
اگر به دنبال رمز و راز آماده کردن یک همبرگر خانگی هستید و دوست دارید با گوشت چرخکرده در خانه برگر آماده کنید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه همبرگر گوشت خانگی
مواد لازم برای تهیه همبرگر برای ۴ نفر | |
گوشت چرخ کرده | ۶۰۰ گرم |
پیاز بزرگ | ۱ عدد |
پودر سیر | ۱ قاشق چایخوری |
آرد سوخاری | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱ و نیم قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ۱ قاشق چایخوری |
پودر فلفل قرمز | ۱/۲ قاشق چایخوری |
تخم مرغ | ۱ عدد |
قارچ | ۳۰۰ گرم |
پنیر موزارلا | ۲۰۰ گرم |
کاهو | به مقدار لازم |
گوجه فرنگی | به مقدار لازم |
نان برگر | ۴ عدد |
طرز تهیه همبرگر گوشت چرخکرده با قارچ و پنیر
1. رنده کردن پیاز
پیاز را پوست بگیرید و آن را ریز رنده کنید. سپس پیاز رنده شده را با دست فشار دهید تا آب اضافی آن گرفته شود.
2. ترکیب کردن گوشت چرخ کرده با سیر و پیاز
گوشت چرخ کرده را روی یک سطح صاف یا داخل یک کاسه بزرگ بریزید و پیاز رنده شده را به همراه پودر سیر روی آن بریزید.
3. اضافه کردن تخم مرغ به گوشت چرخ کرده
ابتدا تخم مرغ را در ظرف جداگانه بشکنید و هم بزنید؛ سپس آن را روی گوشت بریزید و با دست به خوبی ورز دهید.
4. اضافه کردن آرد سوخاری و ادویهجات
همزمان با ورز دادن گوشت آن هم زمانی که کمی شل است، آرد سوخاری را همراه فلفل قرمز و فلفل سیاه به ترکیب اضافه کنید و حداقل برای ۱۵ دقیقه، تا جایی که بافت سفت و منسجمی پیدا کند ورز دهید. در آخر نمک را به ترکیبات اضافه کرده و برای ۱ دقیقه ورز دهید تا ترکیب شود.
5. استراحت دادن مایه همبرگر
بعد از سفت شدن مایه غذا، آن را به ۴ قسمت مساوی تقسیم کنید و هر کدام را گرد کنید. هر بخش را جداگانه بین کیسه فریزر قرار دهید و برای ۱ ساعت داخل فریزر استراحت دهید.
6. قالب زدن مواد
برای قالب زدن دو راه وجود دارد:
- استفاده از قالب مخصوص همبرگر
- شکل دادن برگر با دست
اگر قالب دارید، گوشت را داخل آن بگذارید و فشار دهید؛ سپس مجدد داخل یخچال قرار دهید تا استراحت کند. اگر قالب ندارید، یک تابه را روی گوشت فشار دهید تا به ضخامت ۱ تا ۲ سانتیمتری برسد.
7. پخت همبرگر
برای آماده کردن این غذا میتوانید از دستگاه گریل استفاده کنید تا گوشت برگر گریل شده داشته باشید. اما اگر گریل ندارید، یک تابه نچسب را روی حرارت بگذارید و به مقدار دلخواه در آن روغن بریزید. بعد از داغ شدن تابه گوشت را داخل آن بیندازید تا سرخ شود.
هر طرف گوشت برگر را برای ۴ تا ۵ دقیقه بپزید تا مغزپخت، ترد و طلایی شود.
طرز تهیه سس قارچ و پنیر
برای آماده کردن سس قارچ و پنیر همبرگر خانگی، مرحله به مرحله مطابق قدمهای زیر پیش بروید:
- شستن و خرد کردن قارچها به صورت ورقه ورقه
- داغ کردن تابه به همراه مقداری روغن روی حرارت متوسط
- سرخ کردن قارچ در تابه
- اضافه کردن ۱ قاشق چایخوری نمک، پودر فلفل سیاه و مقداری آویشن به قارچ
در این مرحله که آب قارچ خشک و کاملاً مزهدار شد، پنیر موزارلا را روی قارچ بریزید و در تابه را ببندید تا کامل ذوب شود.
8. سرو همبرگر
نان برگر را از وسط برش دهید. مقداری سس کچاپ روی لایه زیرین بریزید. سپس ۱ یا ۲ برگ کاهو را به همراه ۲ یا ۳ عدد گوجه ورقه ورقه شده را روی آن بگذارید. همبرگر را روی گوجه قرار دهید و برای لایه آخر مقداری از قارچ و پنیر را روی همبرگر بریزید.
برای لایه آخر هم میتوانید مقداری خیارشور روی برگر بگذارید و با قرار دادن نان روی ساندویچ، آن را برای سرو آماده کنید.
مدت زمان پخت همبرگر
مدت زمانی که طول میکشد تا همبرگر بپزد و کاملاً مغزپخت شود، بین ۵ تا ۶ دقیقه برای هر طرف گوشت است. اگر این زمان بیشتر شود، گوشت سفت شده و خوردن آن راحت نخواهد بود!
آیا همبرگر ادویه مخصوص دارد؟
بله. البته استفاده از آن اختیاری بوده و میتوانید به جای ادویه مخصوص برگر خانگی، تنها از نمک، فلفل سیاه، پودر سیر و مقداری آویشن استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: ترکیبات و طرز تهیه ادویه گوشت کبابی
ترکیبات ادویه مخصوص عبارتند از:
- پودر پیاز
- پودر سیر
- پودر کاری
- فلفل سیاه
- پودر پاپریکا
- پودر خردل
- تخم گشنیز
- پودر آویشن
- پودر زنجبیل
۶ فوت کوزه گری برای خوشمزهتر شدن همبرگر
- تا زمانی که مایه همبرگر سفت و منسجم نشده نمک را به آن اضافه نکنید.
- در مصرف آرد سوخاری زیاده روی نکنید تا بافت همبرگر خیلی پوک نشود.
- برای گوشت چرخ کرده ترکیبی از گوشت گوساله و گوسفندی استفاده کنید.
- از اضافه کردن ادویه پرهیز نکنید و هر ادویهای که دوست دارید داخل همبرگر بریزید.
- برای خوشمزهتر شدن غذا، مایه آن را برای ۲۴ ساعت داخل یخچال استراحت دهید.
- تمامی مواد برگر را از اول پخت تا آخر سرد نگه دارید. ( چرا که گرما باعث شل شدن برگر میشود!)
خلاصه کلام…
درست کردن همبرگر خانگی با سس قارچ و پنیر آنچنان لذت دارد که خوردن این غذا در رستوران ندارد! اگر عاشق برگر و طعم پنیر آب شده روی قارچ هستید، پیشنهاد میکنیم حتماً یکبار هم که شده در خانه برگر درست کنید.