خورش هویج گلها یکی از غذاهای ملس و لذیذ است که با یک بار امتحان کردن، عاشق آن میشوید. در این مطلب، طرز تهیه خورش هویج تبریزی را در آشپزخانه گلها به شما آموزش می دهیم، همراه ما باشید و نظرات و پیشنهادات خودتون را با ما در میان بگذارید.
خورش هویج گلها یکی از غذاهای ملس و لذیذ است که با یک بار امتحان کردن، عاشق آن میشوید. در این مطلب، طرز تهیه خورش هویج تبریزی را در آشپزخانه گلها به شما آموزش می دهیم، همراه ما باشید و نظرات و پیشنهادات خودتون را با ما در میان بگذارید.
دستپخت آذریها بسیار معروف است با ما همراه باشید تا طرز تهیه خورش هویج تبریزی را به شما آموزش دهیم.
خورش هویج متعلق به شهر تبریز است و بسیاری آن را با نام خورش هویج ترکی یا خورش هویج تبریزی میشناسند. این خورش را در اصل با زردک که ظاهری شبیه به هویج دارد، تهیه میکنند که شیرینی کمتری نسبت به هویج دارد. آلو عضو مهم بعدی در این خورش است. ترکیب هویج و آلو در این غذا، ترکیب آشنایی است که قبلا در خیلی از غذاها دیدهایم. ترشی ملایم آلو، مکمل شیرینی هویج است و با هم طعمی ملس و خاص میسازند. آشپزخانه گلها به شما این غذای لذیذ را آموزش میدهد.
طرز تهیه خورش هویج آذری محبوب
معمولا خورش هویج با گوشت قرمز تکهای تهیه میشود، اما میتوان از گوشت مرغ، بوقلمون یا گوشت چرخ کرده قلقلی هم استفاده کرد. حتی نوع گیاهی خورش هویج هم تهیه میشود که در آن گوشت به کلی حذف میشود.
در تهیه این خورش دست شما باز است و میتوانید با توجه به سلیقه خودتان تغییراتی کوچکی در آن بدهید، مثلا کمی رب انار به آن اضافه کنید یا به جای آب لیمو از آب غوره استفاده کنید. حتی میتوانید در نحوهی برش زدن هویج هم خلاقیت داشته باشید و ظاهر خورش خود را عوض کنید.از چاشنی ها و محصولات گلها فراموش نکنید تا بهترین مزه را تجربه کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر
- هویج: ۱ کیلوگرم
- گوشت خورشتی: ۲۵۰ گرم
- آلو بخارا: ۱۰ عدد
- پیاز: ۱ عدد
- رب گوجه فرنگی: یک و نیم قاشق چایخوری
- لیمو ترش تازه: ۱ عدد
- زعفران دم کرده: به میزان لازم
- شکر گلها: ۲ قاشق غذاخوری
- زردچوبه گلها: دو سوم قاشق چایخوری
- فلفل سیاه گلها، ادویهی گوشت گلها، دارچین گلها: یک سوم قاشق چایخوری
- پودرهل گلها: نوک قاشق چایخوری
- چوب دارچین گلها: ۲ عدد
- نمک گلها: به میزان لازم
طرز تهیه
۱. پیاز را خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید تا سبک شود. سپس گوشت را اضافه کرده و به مدت ۱۰ دقیقه با پیاز تفت دهید. گوشت خورش هویج باید درشت خرد شده باشد.
۲. ادویه های گلها را به گوشت اضافه کنید و با هم تفت دهید.
۳. بعد از تفت دادن گوشت با ادویههای گلها، آب جوش را تا جایی که روی گوشت را بگیرد، اضافه کنید و اجازه دهید با درب بسته به مدت ۲ ساعت گوشت کاملا بپزد.
۴. در حین پخت گوشت، هویجهای برش زده را در مقداری کره و روغن تفت دهید تا کاملا سرخ شوند. بعد از سرخ شدن، شکرگلها و مقداری پودر دارچین گلها را به آن اضافه کنید و بعد از هم زدن از روی حرارت بردارید.
۵. هویج را از تابه خارج کنید و رب را در همان تابه تفت دهید.
۶. زمانی که گوشت پخت، هویج سرخ شده و رب گوجه فرنگی تفت داده شده را به آن اضافه کنید و هم بزنید. در صورتی که خورش به آب بیشتری احتیاج داشت، به آن آب جوش اضافه کنید و غلظت خورش را تنظیم کنید. حالا درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید ۳۰ دقیقه همهی مواد با هم بپزند و خورش جا بیفتد.
۷. وقتی هویجها نیم پز شده بودند، آلوهای شسته شده، نمک گلها، آب لیمو ترش و زعفران را اضافه کنید و خورش را بچشید؛ در صورت نیاز میتوانید کمی شکرگلها، آب لیمو یا آب جوش اضافه کنید تا به طعمی ملس و ایدهئال برسید.
نوش جان!